Kanta-Häme

Työtä pelkäämätön mies

Janne Leino on saanut elämässään aikaan paljon asioita.

Hän on koulutukseltaan farmasian tohtori ja executive MBA. Leino omistaa myös apteekin Oulussa, ja on kaiken lisäksi käsikirjoittanut Hans tuulimyllypoika ja sademetsän kutsu -satukirjan, joka julkaistiin juuri iPadilla.

Tällä hetkellä hän odottaa toisen soololevynsä julkaisua.

– Elämä on täynnä sattumia, Leino kommentoi laulajaksi päätymistään.

– Halu laulamiseen tulee varmasti perhepiiristä. Perheessäni on ollut musiikki aina vahvasti esillä paljon enemmän kuin esimerkiksi urheilu.

Janne Leinon isä on laulaja, ja Leino on kiertänyt lapsuutensa soittokunnissa ja bändeissä. Hän alkoi laulaa 90-luvun alussa, ja 90 -luvun lopussa hän kirjoitti jo omia kappaleita.

– Onneksi minulla on kuitenkin päätyöni apteekkarina. Huolimatta siitä, että musiikin tekeminen on mukavaa, on hyvä olla myös oikea ammatti. Suomi on kuitenkin pieni maa, Leino sanoo.

Leino matkustaa säännöllisesti Ouluun töihin apteekkiinsa. Oulussa hänellä on toinen asunto, mutta Tammelassa hän asuu pääsääntöisesti.

– Edestakaisin matkustelu ei ole uutta minulle, sillä olen tehnyt sitä jo kuusi vuotta, Leino kertoo.

Huoli maapallon tilasta

Leinon päässä oli pyörinyt jo pitkään ajatus omasta satukirjahahmosta, kunnes hän päätti kirjoittaa kirjan. Lisäksi hänellä oli huoli maapallon ongelmista.

– Halusin keksiä tavan viestiä lapsille maapallon tilasta ja siitä, että luonnosta pitää välittää. Ajattelin, että satukirja on siihen hyvä tapa. Eräänä yönä kirjoitin Hans tuulimyllypoika -sadun, ja se jalostettiin satukirjaksi.

Kirja on tarkoitus julkaista myös englannin kielellä kansainvälisille markkinoille. Jatkossa Leino aikoo kirjoittaa lisää lastenkirjoja, mutta vasta kun sopiva aika hänen elämäänsä tulee.

Nyt Leinon elämä on todella kiireistä. Hän aikansa riittää kaikkeen vain tekemällä paljon töitä.

– Olen hieman hullu. Teen kolmivuorotyötä niin, että olen koko ajan töissä. En ehdi katsoa telkkaria, käydä golfaamassa tai pitää lomaa. Keskityn asioihin, joissa olen mukana, eli musiikkiin ja apteekkimaailmaan. Se on nyt elämääni, ja teen sitä ympäri vuorokauden, kertoo Leino.

Varsinaista lomaa Leino ei ole pitänyt moneen vuoteen. Hän ei koe tarvetta lomailuun, koska nauttii työstään ja kaikesta missä saa olla mukana.

Lavakulttuuri tutuksi tanssiorkesterissa

Ennen soolouraansa Leino kiersi tanssilavoja Charlies-tanssiorkesterin solistina ja kitaristina. Hän aloitti orkesterissa vuonna 2004 ja ehti kiertää maata kuuden vuoden ajan. Keikkoja oli noin 100 vuodessa.

– Kun aloitin apteekkarina, elämässäni alkoi olla muita kiireitä. Keikkatahtia piti vähentää, ja sain ajatuksen ryhtyä sooloartistiksi.

Charlies julkaisi aktiivisesti levyjä, jotka soivat radioissa ympäri maata. Leino ei tee enää tanssimusiikkia, vaan omien sanojensa mukaan aikuispoppia.

Leinolla on hyvät odotukset julkaisua odottavasta toisesta soololevystään. Levyllä on monipuolista viihteellistä musiikkia. Leinon mukaan levy täyttää vaativammankin kuulijan toivomukset.

– Teen musiikkia nöyrästi ja vilpittömästi, ja toivon, että ihmiset pitävät siitä. En ole hakemassa mitään lottovoittoa.

Viihteellinen Hollywood-kokonaisuus

Leino hakee musiikissaan tyylillisesti kansainvälistä linjaa. Hänen levyllään on mukana myös viihteellinen Hollywood-kokonaisuus.

– Ajatuksena oli tehdä myös elokuvamusiikkia sisältävä levy. Siihen valittiin musiikkia viidestä eri maasta. Seuraavalle levylle teen mahdollisesti suomifilmimusiikkia, Leino sanoo.

Leino ei tahdo tehdä asioita perinteisesti, vaan hakee erilaisuutta. Myös kannen suhteen haluttiin jotain uutta.

– Kannen tekemisessä oli mukana taiteilijoita, ja kannesta saatiin retrohenkinen.

Tänä keväänä Leino on alkanut tietoisesti vähentää työntekoa. Hän panostaa enemmän yöuneen, liikuntaan ja omaan jaksamiseen.

– Otan omaa aikaa väkisin, ja jätän työt vähän sivummalle. Kokonaisuudessa olen elämääni pienestä kiireestä huolimatta varsin tyytyväinen, ja koen olevani onnellinen. (HäSa)

Päivän lehti

25.10.2020

Fingerpori

comic