Kanta-Häme

Työterveyshuolto palasi Parolaan

Hattulan kunnan työterveyshuolto on toiminut jälleen kuukauden ajan Parolassa. Palvelun on huhtikuun alusta järjestänyt Suomen Terveystalo Oy, joka voitti työterveyshuollon kilpailutuksen.

Aluksi vastaanotto oli Hämeenlinnan toimipisteessä, mutta Parolan tilat saatiin käyttöön marraskuun alussa.

– Kaksi ensimmäistä viikkoa tässä olivat vähän hiljaisia, mutta nyt meidät on löydetty. Asiakkaat ovat olleet mielissään, kun olemme tässä lähellä kunnan työpaikkoja, sanoo työterveyshoitaja Pirjo Vaara-Raatikainen.

Terveystalon toimipiste sijaitsee Hattulan Portin kauppakeskuksessa, johon kunta rakennutti tilat työterveyshuollolle.

Tekemätöntä työtä riittää

Vaara-Raatikainen kertoo huomanneensa, että tekemätöntä työtä Hattulassa riittää. Siihen on syynä muun muassa se, että työterveyshuollon palveluntuottaja on vaihtunut tiheään muutaman vuoden sisällä kilpailutusten takia.

– Meillä tavoitteena on toiminnan jatkuvuus, jotta esimerkiksi työntekijöiden määräaikaistarkastukset tulevat tehdyiksi ajallaan, Vaara-Raatikainen kertoo.

Hattulan kunnan sekä Hattulassa työskentelevien suun terveydenhuollon työntekijöiden lisäksi Terveystalo palvelee maatalousyrittäjiä ja muitakin hattulalaisia yrityksiä.

– Markkinoimme palveluamme paikallisille yrittäjille, sillä tähän Parolaan on helppo tulla. Hattulassakin on varmaan sellaisia yrityksiä, joilla ei ole minkäänlaista työterveyshuoltoa, vaikka se on lakisääteistä, sanoo Terveystalon Hämeenlinnan toimipisteen yksikönjohtaja Juha Myllykangas.

Hän arvioi, että työterveyshuollon järjestäminen maksaa yrityksille keskimärin 350 euroa työntekijää kohden vuodessa.

– Se on yhden sairauspäivän hinta. Ennaltaehkäisevä työterveyshuolto pystyy yleensä vähentämään sairauspoissaoloja, eli palvelu on yrityksille kannattavaa.

Ei estettä laajentamiselle

Hattulan työterveys toimii Hämeenlinnan yksikön alaisuudessa ja hyödyntää myös sen tarjontaa.

Työterveyshoitaja Pirjo Vaara-Raatikainen on Parolassa päivittäin ja työterveyslääkäri Esa Pietilä kolmena päivänä viikossa. Vastaanotolle tullaan ajanvarauksen kautta.

– Tarvittaessa esimerkiksi fysioterapeutti tai konsultoivat lääkärit voivat käydä täällä myös ja samoin hattulalaiset asiakkaat voivat käyttää Hämeenlinnan toimipisteen palveluita, Myllykangas kertoo.

Ainakin toistaiseksi Terveystalon Hattulan toimipisteessä toimii ainoastaan työterveyshuolto. Myllykankaan mukaan on kuitenkin mahdollista, että toimintaa voidaan laajentaa kaikille avoimeksi lääkäriasemaksi.

– Jos sille tuntuu olevan tarvetta, niin ei sille mitään estettä ole.

Terveystalo järjestää myös Panssariprikaatin työterveyshuollon, ja varuskunnan henkilöstökin voi käyttää Parolan toimipistettä. (HäSa)

Päivän lehti

23.10.2020

Fingerpori

comic