Kanta-Häme

Työttömyyden hoito menetti työntekijät

Työttömyyden hoitoon olisi Riihimäellä ensi vuodelle määrärahaa, muttei työntekijöitä. Kaupunginvaltuusto löi lukkoon 1,4 miljoonan euron nettobudjetin työllisyyden hoitoon, mutta poisti henkilöstöpaketista kaksi tointa ja yhden viran.

– Tulen käyttämään otto-oikeuttani ja viemään tämän asian jo ensi maanantaina uudelleen kaupunginhallituksen käsittelyyn. Kaupungille koituu merkittävää vahinkoa, jollei työllisyyden hoitoon ole koordinoivaa henkilöstöä, toteaa kaupunginjohtaja Seppo Keskiruokanen.

Kaupunginvaltuusto ylitti toimivaltansa poistaessaan toimet. Ne oli jo perustettu kaupunginhallituksessa sillä edellytyksellä, että valtuusto myöntää niihin määrärahat. Valtuusto myönsi rahat, joten toimia ei olisi voinut poistaa.

Henkilöstöpaketista poistetulle virallekin myönnettiin ensi vuodeksi määräraha. Kaupunginjohtaja esittää työllisyyskoordinaattorin viran tilalle tointa, jonka perustamiseen riittää kaupunginhallituksen päätös.

Kaupunginvaltuuston talousarviokokouksessa lähes jokainen ryhmä nosti työllisyyden hoidon tärkeyden ryhmäpuheenvuorossaan esiin.

Kokoomuksen esityksestä ja oikean laidan äänin henkilöstöpaketista poistettiin työllisyyskoordinaattorin virka, yhdistetyn kuntouttavan työtoiminnan ohjaajan ja eläkeselvittelijän toimi sekä työvalmentajan toimi.

Tällä hetkellä järjesteltävänä on jo 600 pitkäaikaistyöttömän aktivointi kuntouttavaan työtoimintaan tai palkkatukityöhön ja eläkemahdollisuuksien selvittely.

Riihimäen kaupungille on tänä vuonna kertynyt pitkäaikaistyöttömyydestä jo 2 miljoonaa euroa sakkoa eli työmarkkinatuen kuntaosuutta. HÄSA