Kanta-Häme

Työttömyys kirpoaa jo muualla EU:ssa – Suomi putoaa tilastoissa kuin kivi

Suomen työttömyystilanne heikkenee jyrkästi muihin EU-maihin verrattuna.

Suomi putosi Eurostatin tänään julkistamassa työttömyystilastossa EU:n keskiarvon huonommalle puolelle. Suomen työttömyysaste nousi vuoden aikana 8,7:stä 9,7 prosenttiin, kun koko EU:n keskiarvo laski 10,2:sta 9,5 prosenttiin. Euroalueen työttömyysaste aleni 10,9 prosenttiin.

Työttömyys lisääntyi EU:ssa viimeisen vuoden aikana Suomen lisäksi vain Ranskassa ja Itävallassa. Viimeksi mainituissa työttömyys kasvoi kuitenkin vain prosenttiyksikön kymmenyksen, kun kotimaassa työttömyys kasvoi täyden prosenttiyksikön.

Belgian ja Romanian työttömyysaste pysyi ennallaan, mutta kaikissa muissa EU-maissa työttömyys väheni viime vuoden heinäkuuhun verrattuna.

Pienintä työttömyys on Saksassa, Tshekin tasavallassa ja Maltalla. Kovimmat työttömyysprosentit piinaavat edelleen Kreikkaa ja Espanjaa, joissa molemmissa työttömyys kuitenkin aleni kaksi kertaa nopeammin kuin Suomessa lisääntyi.

Työttömyystilasto on linjassa viime aikojen taloustilastojen kanssa. Eurostatin pari viikkoa sitten julkistaman tilaston mukaan Suomi oli EU:n ainoa maa, jonka talous on supistunut alkuvuonna. Muiden EU-maiden talous kasvaa jo verkkaisesti, mutta vauhtia hitaasti kiihdyttäen.

Eurostatin heinäkuun työttömyystilasto (englanniksi)

Päivän lehti

7.4.2020