Kanta-Häme

Työttömyys laski edelleen Hämeessä

Hämeen ely-keskuksen kuntien alueella oli heinäkuun lopussa 20 599 työtöntä työnhakijaa.

Se on 2 459 henkilöä, eli 11 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten. Työttömyys väheni kaikissa kunnissa, suhteellisesti eniten Tammelassa. Tiedot ilmenevät Hämeen ely-keskuksen heinäkuun työllisyyskatsauksesta.

Pitkäaikaistyöttömiä eli yhdenjaksoisesti vähintään vuoden työttömänä työnhakijana olleita oli heinäkuun lopussa 6 395, mikä on 19 prosenttia vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Yli 50-vuotiaita työttömiä työnhakijoita oli 11 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten samaan aikaan. Nuoria alle 25-vuotiaita työttömiä työnhakijoita oli myös 11 prosenttia vähemmän kuin edellisen vuoden heinäkuussa.

Hämeen matalin työttömyysaste oli, 6 prosenttia, oli Lopella ja korkein, 15,2 prosenttia Lahdessa.

Uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin Hämeessä TE-toimistoon heinäkuun aikana 2 742, mikä on noin neljännes enemmän kuin edellisvuonna.

Uusia avoimia työpaikkoja oli eniten palvelu- ja myyntityöntekijöiden, rakennus-, korjaus- ja valmistustyöntekijöiden, muiden työntekijöiden sekä asiantuntijoiden ammattiryhmissä.

Aktivointiasteeseen laskettavissa palveluissa oli heinäkuun lopussa 7 258 henkilöä, mikä on 5 prosenttia enemmän kuin vuotta aikaisemmin.

Päivän lehti

29.10.2020

Fingerpori

comic