Kanta-Häme Hämeenlinna

Työttömyys laski Hämeessä - Pitkäaikaistyöttömiä on viidennes vähemmän kuin vuosi sitten

Pitkäaikaistyöttömien määrä laski 21%.
Arkistokuva. Kuva: Satumaari Ventelä/KL
Arkistokuva. Kuva: Satumaari Ventelä/KL

Työttömien määrä laski viime vuoden lopulla Kanta-Hämeessä kaikissa ikäryhmissä. Lomautettujen määrä sen sijaan kasvoi selvästi.

Pitkäaikaistyöttömiä oli joulukuun lopussa 21 prosenttia vähemmän kuin edellisvuonna samaan aikaan.

Kanta-Hämeessä suurin työttömien osuus on Hämeenlinnan seudulla (9,4 prosenttia). Forssan seudulla luku on lähes yhtä suuri (9,3 %). Riihimäellä työttömien osuus työvoimasta oli vain 7 prosenttia.

Uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin Hämeessä TE-toimistoon joulukuussa 2 456, mikä on lähes viidenneksen enemmän kuin edellisvuonna. Työpaikkoja oli eniten palvelu- ja myyntityöntekijöiden, prosessi- ja kuljetustyöntekijöiden sekä rakennus-, korjaus- ja valmistustyöntekijöiden ammattiryhmissä.

Valtakunnallisesti työllisyysaste nousi, mutta työttömyysaste kohosi puolella prosenttiyksiköllä. Työllisyyden ja työttömyyden lisääntyminen yhtä aikaa on mahdollista, koska työmarkkinoille on tullut lisää väkeä etsimään töitä.

Työttömien määrä laski joulukuussa kaikkiaan kuuden ely-keskuksen alueella. Yhdeksän ely-keskuksen alueella työttömien määrä sen sijaan lisääntyi. Eniten työttömyys lisääntyi Pirkanmaalla ja Satakunnassa. HäSa

Päivän lehti

18.9.2020

Fingerpori

comic