Kanta-Häme

Työvalmentajat rynnistävät yrityksiin

Hyvinkäällä, Riihimäellä, Hausjärvellä ja Lopella yritysten puhelimet soivat tai oveen kolkutellaan parin viikon kuluttua.

Hyvinkään-Riihimäen ammattikoulutussäätiö (HRAKS) työvalmentajat jalkautuvat yrityksiin esittelemään tarjolla olevaa osaavaa työntekijäjoukkoa.

– Aivan varmasti työpaikoilla on tarvetta tekijöistä, mutta työntekijän haku on raskas prosessi. On helppo tarttua tilaisuuteen, kun tarjolla on hyvä tyyppi, toteaa yksilöohjaaja Timo Westman Hraksin Riihimäen tekniikkapajalta.

Timo Westman ja työvalmentaja Marko Kalliosaari ovat jo nähneet, kuinka työnantajat ovat työkokeilun päätteeksi päätyneet palkkaamaan hyvät tekijät.

Riihimäen tekniikan työpajalla tänä vuonna työvalmennuksessa ja työkokeilussa olleista 71 työnhakijasta 21 on saanut palkkatyöpaikan, 20 työkokeilupaikan ja vain seitsemän on palannut työttömäksi. Loput ovat joko eläkejärjestelyissä tai opiskelemassa.

Koska työpaikkoja näyttää olevan, Hraksin työvalmentajat ovat ideoineet tehoiskun saattaakseen työnhakijan ja työpaikan yhteen.

– Moni työnantaja kuvittelee, että palkkatuen hakeminen vaatii raskasta paperityötä. Se sujuu nykyään hyvin helposti netissä. Työntekijän työvalmentaja taas tekee työkokeilun vaatiman paperityön, kertoo Marko Kalliosaari.

Riihimäen seudulla usea yritys tarjoaa jo työtä työpajalla työvalmennuksessa odottaville eri-ikäisille työnhakijoille.

– Hausjärvellä Elfving ja Lahtisen Vahavalimo sekä Riihimäellä Valio, Parimateria, Havi ja usea metallialan yritys ovat jo pitkään kysyneet meiltä työntekijöitä, sanoo Timo Westman.

Vaikka Hraks jalkautuu yrityksiin pullapitko ja kahvipaketti kainalossaan, he toivovat yritysten myös kutsuvan heitä yrityskäynnille.

– Me aloitamme kierrokset maanantaina 14. marraskuuta, lupaa Marko Kalliosaari. HÄSA

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic