fbpx
Kanta-Häme

Työvaltainen oppiminen kiinnostaa nuoria

Osana yhteiskuntatakuuta hallitus on käynnistänyt nuorten aikuisten osaamisohjelman. Ohjelman tarkoituksena on lisätä 20–29-vuotiaiden, vailla ammatillista koulutusta olevien nuorten koulutusmahdollisuuksia ja sitä kautta parantaa heidän työmarkkina-asemaansa.

Yli 25-vuotiaiden on mahdollista saada koulutuksiin omaehtoisen koulutuksen tukea TE-toimistosta ja alle 25-vuotiaat ovat oikeutettuja opintotukeen.

– Yhteistyö TE-toimiston kanssa on sujunut hyvin. Toimistossa ollaan aidosti kiinnostuneita asiakkaidensa tulevaisuudesta, arvioi Irmeli Elo Ammattiopisto Tavastiasta.

Tavastia on järjestänyt muun muassa koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen ammattitutkintoa ja Kiipulan ammattiopisto työvaltaista myynnin ammattitutkintoa.

Työvaltainen myynnin ammattitutkintoon valmistava koulutus käynnistyi toukokuussa.

– Yhteistyö työnantajien kanssa on ollut onnistunutta. Hämeenlinnan Prisma ja Kodin Terra ovat olleet mukana kehittämässä koulutuksia ja he ovat ottaneet opiskelijoita työssäoppimaan, sanoo Marjo Siekkinen Kiipulan ammattiopistosta.

Tekemällä oppii parhaiten

Kiipulan opiskelija Laura Matara luonnehtii työvaltaista oppimista tosi hyväksi.

– Tekemällä oppii parhaiten ja se sopii parhaiten juuri ihmisille, jotka eivät opi lukemalla ja koulun penkillä istumalla.

Etsivät nuorisotyöntekijät Tiina Tuori, Ira Selkälä ja Maija Ahlgren ovat myös huomanneet, että käytännönläheiselle aikuiskoulutukselle on tarvetta, ja osatutkinnot ovat joustavampia vaihtoehtoja opiskeluun.

– Opiskelu on ollut mahtavaa. Olisi pitänyt tehdä päätös koulutuksesta jo paljon aiemmin eikä odottaa, sanoo opiskelija Asta Helin Tavastiasta. (HäSa)

Menot