Kanta-Häme

Työvoiman kysyntä ja tarjonta eivät kohtaa Hämeessä

Hämeessä on samanaikaisesti sekä ylitarjontaa että pulaa työntekijöistä, kertoo Hämeen ely-keskuksen te-toimiston tuore ammattibarometri.

Maakunnassa on te-toimiston mukaan seuraavan puolen vuoden aikana työvoiman ylitarjontaa jopa noin 80 ammatissa. Samaan aikaan työvoimapulasta kärsitään yli 15 ammatissa.

Hämeessä on paljon ylitarjontaa mm. sihteereistä, vaattureista ja pukuompelijoista, konepuusepistä, talonrakentajista, kirvesmiehistä, elektroniikka-asentajista ja graafikoista sekä multimediasuunnittelijoista. Myös konepaja- ja metalliteollisuuden kokoonpanijoista, lastenhoitajista, varastotyöntekijöistä ja koulunkäyntiavustajista on ylitarjontaa. Näihin ammatteihin työllistyminen on siis tällä hetkellä tavallista hankalampaa.

Samanaikaisesti alueella on pulaa lastentarhanopettajista, erityisopettajista, sosiaalityön erityisasiantuntijoista, röntgenhoitajista sekä puhelin- ja asiakaspalvelukeskusten myyjistä.

Ammattibarometri-arviointia on tehty Hämeessä noin kolmen vuoden ajan. Seuraava arvio eri alojen työllistymisnäkymistä tehdään ensi vuoden helmikuussa. (HäSa)