Kanta-Häme

Tyrvännön liikenteeseen löytyi kompromissi

Linja-autojen aikataulut päivitetään pysäkeille 30.12-2.1. välisenä aikana.

Hämeenlinnan seudun joukkoliikenteen linjastouudistusta loppumetreillä hiertänyt Hattulan Tyrvännön suunnan liikennöintipulma on saatu ratkaistua.

Seudullista liikennettä koskeva kilpailutus käynnistyy lähiaikoina, ja siinä on mukana myös vaihdoton yhteys kaupungista Tyrväntöön, eli vastaava linja kuin nykyinen numero 17.

Joukkoliikennekoordinaattori Maarit Kaartokallio kertoo, että jatkossa linjan numero muuttuu muun seutuliikenteen tapaan kolminumeroiseksi. Sen reitti on kuitenkin pääosin sama kuin nykyään, eli vuoroa ajetaan Aulangontietä pitkin Tyrväntöön, ja osa vuoroista käy kääntymässä Parolassa.

– Hattulan kunnalta varmistetaan vielä koulumatkayhteydet eli katsotaan, minkä vuorojen toivotaan käyvän Parolassa.

Alunperin linjastouudistuksen yhteydessä kaavailtiin, että Tyrväntöön olisi jatkossa päässyt Parolan kautta Hattulan sisäisellä bussivuorolla. Hattulassa kuitenkin toivottiin, että vaihdoton yhteys kaupungista Tyrväntöön säilyisi.

– Viime vaiheessa linjastoehdotusta muutettiin vielä niin, että tämä saatiin toteutettua ilman merkittäviä heikennyksiä kaupungin sisäisessä liikenteessä. Esimerkiksi Kankaantaustan alueelle saatiin oma linja, Kaartokallio kertoo.

Uudistuksen mukaiset kaupunkiliikenteen linjat ovat parhaillaan kilpailutettavana, ja tarjouskilpailu päättyy ensi maanantaina.

Tiistaina yhdyskuntalautakunnan joukkoliikennejaosto käsitteli osaa seudullisesta liikenteestä, eli Hauholle, Lammille, Renkoon, Tyrväntöön sekä Turenkiin Rastilan ja Miemalan kautta ajettavien vuorojen kilpailutusta.

Kilpailutus tarvitaan, koska seudulla moni liikennöintisopimus menee umpeen ensi kesänä. Lisäksi joukkoliikennejaosto päätti lukuisista liikennöinnin jatko-optioista. HÄSA

Päivän lehti

29.10.2020

Fingerpori

comic