Kanta-Häme

Tyrvännöntien kevyen liikenteen väylä ei ole ELYn suunnitelmissa

 

Tieinsinööri Mari Ahonen Uudenmaan ELY-keskuksesta sanoo, ettei hattulalaisten tärkeäksi kokema kevyen liikenteen väylä ole sen tämänhetkisissä suunnitelmissa.
 
– Se on maantie, mutta ei kuulu kiireellisiin kohteisiin, Ahonen kertoo. Hanketta voi hänen mukaansa edistää kunta, jos katsoo hankkeen tärkeäksi.
 
Hattulan kunnan tekninen johtaja Janne Teeriaho muistuttaa, että kunta on tehnyt Tyrvännöntielle parannustöitä juuri viime kesänä, joten uusia suunnitelmia tien suhteen ei kunnalla tällä hetkellä ole.
 
Kiitosta viimekesäiset tienparannustyöt saavat Kyläkauppa Pikkuakan yrittäjiltä Erja Vehkamäeltä ja Terho Nevalaiselta.
 
Sen sijaan he peräänkuuluttavat kevyen liikenteen väylää etenkin koulun ja taajaman välille.
 
– Tienposkessa kävelee paljon pieniä ihmisiä koulupäivinä, eivätkä kaikki autoilijat tahdo muistaa nopeusrajoituksia. 
 
Kaidalla tiellä
 
Lepaalla asuvalle Raimo Leinoselle tie on tuttu. 1950-luvulla hän kulki sitä myöten kouluun niin polkupyörällä kuin suksilla.
 
– Autoja ei silloin juurikaan tarvinnut säikkyä, sillä tie oli hiljainen. Päivässä tiellä nähtiin Vekan linja-auton lisäksi vain muutama auto. Huolimatta siitä, että linja-auto kulki likimain kerran tunnissa, se oli aina niin täynnä, että ihmisistä osa joutui seisomaan.
 
Tyrvännöntiellä korkein sallittu ajonopeus on Pälkäneentieltä lähdettäessä 60 km tunnissa, Lepaan taajamassa Suokkaanmäeltä Vainomännylle 40. 
 
Turvattomalta kulkeminen Tyrvännöntiellä tuntuu jalankulkijasta myös Vesunnan mutkien kohdalla. Nyt, kun tietä reunustavat jäiset lumipenkat ja tiekin on reunoiltaan osittain jäinen, jää kävelijälle vaarallisen liukas tila tien laidassa.