Kanta-Häme

Tytöt saalistivat jättihauen villapaidalla

Kolmen tytön mato-ongintareissu päättyi perjantaina Sairionrannassa täysin odottamattomasti. Kahden mato-ongella nostetun ahvenen lisäksi heillä oli saaliinaan niin iso hauki, että sen kotiin kuljettamiseen tarvittiin autoa.

Sisarukset Jillian, 14, ja Stella Kingsbury, 11, sekä heidän ystävänsä Susanna Laaksonen, 13, olivat lähteneet Sairion uimarannalle ongelle. Puoli kahdeksan aikaan illalla sisarusten äiti Katri Kingsbury sai puhelun, jossa tytöt pyysivät saaliilleen kuljetusapua. Vasta rannalla selvisi, miten isosta kalasta oikeasti oli kysymys.

Tytöt olivat havainneet hauen rantakaislikossa ja lähteneet kahlaamaan sitä kiinni paljain käsin. Lopulta he saalistivat kalan heittämällä villapaidan sen päälle.

Kala pärski ja tempoi, mutta kalan pyristely tai terävät hampaat eivät kalastajia pelottaneet. Ohikulkija auttoi tyttöjä rannalle nostetun vonkaleen tainnuttamisessa.

Kotona kala mitattiin ja punnittiin henkilövaa´assa. Pituudeksi sille tuli 119 senttiä ja painoa noin 10 kiloa. Mitat eivät välttämättä ole aivan tarkkoja, mutta kuvista näkyy, että isosta vonkaleesta on kyse.

– Nyt kala on fileoitu ja pakastettu. Siitä tehdään kalapullia, äiti Katri Kingsbury raportoi. HäSa

Päivän lehti

6.7.2020