Kanta-Häme

Tyttö tuli taloon

– Tyttö tuli maailmaan vauhdilla sitten, kun päätti tulla, sanovat forssalaiset Johanna ja Jaakko Säteri sylissään perheen pikkuinen tyttövauva. Lapsen ensimmäiset mittaustulokset kertoivat hänelle syntymäpainoksi 3,5 kiloa ja pituudeksi 49 senttiä.

– Hän on mielestäni hyvin paljon äitinsä näköinen, kommentoi Jaakko-isä sylissä tuhisevaa tummatukkaista tytärtään.

Laskettu aika perheen toisella lapsella oli jouluaattona, mutta syntymäajaksi hänelle merkittiin 1.1.2015 kello 10.45.

– Eilen jo vähän aavisteltiin, josko pitää lähteä synnyttämään. Vietimme kuitenkin uudenvuoden aaton raketteineen päivineen yhdessä isovanhempien ja perheen esikoisen, Juhon 1v. 8 kk., kanssa. Aamuyöstä kolmelta käännettiin auto kohti Hämeenlinnaa.

Säterit kertovat, että perheenlisäyksellä ei ollut odotusaikana ”työnimeä”. Nimi tyttövauvalle löytyy lähemmän tutustumisen jälkeen.

– Vauvaa odotettaessa hänestä puhuttiin myös Juhon kanssa. Merkitystä ei ollut lapsen sukupuolellakaan. Toinen lapsi perheeseen oli tervetullut, ensimmäisenkin kanssa on elämä mennyt mukavasti. Katsotaan sitten tästä eteenpäin, ilman ennakkosuunnitelmia.

Pikkusiskoaan Juho pääsi tervehtimään jo uudenvuoden päivänä illansuussa, yhdessä isovanhempien kanssa.

Kanta-Hämeen keskussairaalan, ja erityisesti synnytysosaston henkilökuntaa vanhemmat kiittelevät joustavuudesta.

– Täällä on sanottu, että tulla saa silloin, kun siltä tuntuu. Olo on tuntunut muutenkin turvalliselta ja hoito ollut hyvää.

Tyttö tulla tupsahti Hämeenlinnaankin

Vuoden ensimmäinen hämeenlinnalainen vauva putkahti maailmaan Kanta-Hämeen keskussairaalassa torstaina kello 18.41. Mira ja Jarkko Ventolan perheen neljäs lapsi oli tyttö.

Lapsen pituus oli 49 senttiä ja paino hieman yli 3,4 kiloa. (HäSa)