Kanta-Häme

Tyynen rakenteet siivotaan lopulta Vanajaveden rannasta – Hämeenlinna joutui maksumieheksi

Tyynen terassi ja laituri olivat kyllästettyä puuta, jonka kaupunki joutuu hävittämään. Kuva: Jani Suhonen
Tyynen terassi ja laituri olivat kyllästettyä puuta, jonka kaupunki joutuu hävittämään. Kuva: Jani Suhonen

Hämeenlinnan kaupunki purkaa ja siivoaa pois ravintolaiva Tyynen laituri- ja terassirakenteet. Rakenteet jäivät Paasikiventien varrelle, kun Tyyne myytiin toissa vuoden toukokuussa pakkohuutokaupalla.

Hämeenlinnan puistomestari Jouko Keskimaa toteaa, että kaupunki joutuu ilmeisesti maksamaan purkutyöt ja materiaalin hävittämisen.

– Rakenteissa on kyllästettyä puuta, joka joudutaan hävittämään. Järvestä on myös poistettava tolpat, Keskimaa kertoo.

Keskimaa arvioi, että purkutyöt ja kyllästettyjen puiden hävittäminen maksaa joitakin tuhansia euroa, ehkä 3 000–4 000 euroa.

– Kustannukset riippuvat siitä, miten helposti tolpat saadaan nostettua pois.

Tyyne on toinen Hämeenlinnan murheellisista ravintolalaivoista, joiden omistajat eivät lopulta huolehtineet niistä. Tyyne oli toissa kesänä luvattomasti kiinnitettynä Paasikiventien varren metallikaiteeseen, koska ostajan hinaajaksi hankkima laiva ei kyennytkään hinaamaan sitä Paasikiventien sillan alitse. Tyyne siirrettiin lopulta syyskuussa pois Hämeenlinnasta.

Ravintolaiva Teemu upposi monien vaiheiden jälkeen Vanajaveteen vuonna 2016. Uppoaminen aiheutti öljyvahingon. Hämeenlinnan kaupunki joutui nostamaan laivan ja siirtämään sen Karanojalle. HÄSA

Päivän lehti

25.2.2020