Kanta-Häme Hämeenlinna

Tyyny ja viltti mukaan Hämeenlinnan kirkkoon – Improvisaatiokonsertissa voi pötkötellä kirkon penkillä

Eero Hämeenniemen meditatiivinen konsertti järjestetään Hämeenlinnaan kirkossa 2. helmikuuta.
Säveltäjä Eero Hämeenniemen improvisaatiokonsertti on samalla meditaatiokonsertti. Kuva: -
Säveltäjä Eero Hämeenniemen improvisaatiokonsertti on samalla meditaatiokonsertti. Kuva: -

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan Kirkkomusiikkiopisto esittelee seuraavassa luentokonsertissaan säveltäjä Eero Hämeenniemen.

Tilaisuus alkaa Hämeenlinnan kirkossa sunnuntaina 2. helmikuuta kello 18 uutta kirkkomusiikkia koskevalla luennolla, jonka jälkeen sekä soittaja että kuulijat hiljentyvät yhdessä musiikin äärelle ja lähtevät matkalle henkiseen ja hengelliseen maailmaansa.

Yleisö voi ottaa mukaan tyynyn ja viltin. Improvisaatiokonsertin aikana saa ottaa mukavan asennon ja käydä vaikka pötköttelemään kirkon penkkiin.

 

Musiikki ja muusikko kohtaavat kuulijansa monella erilaisella tavalla.

Musiikkia voi käyttää myös hiljentymisen, meditaation ja keskittymisen välineenä. Improvisoiva muusikkokin etsiytyy teemojen maailmaan ja kontaktiin oman mielensä syvien kerrosten kanssa.

Spirituaalit, virret ja vanhan ja uuden kirkkomusiikin melodiat tarjoavat lähtökohdan Hämeenniemen mielikuvitukselle. Konsertissa voi olla myös täysin vapaata improvisaatiota.

Meditaatiokonsertti on erilainen kuin muut konsertit. Siitä puuttuvat perinteisen konsertin ulkoiset muodot: kumartelut, suosionosoitukset, tulemiset ja menemiset, kukitukset.

Monet kuulijat ovat kertoneet, etteivät he ole koskaan kokeneet musiikkia niin syvästi kuin näissä epämuodollisissa tilaisuuksissa.

Alustuksen kesto on noin 20 minuuttia ja konsertin 70 minuuttia. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

 

Eero Hämeenniemi on yksi aikamme merkittävimmistä suomalaisista säveltäjistä sekä lisäksi improvisoiva pianisti, taiteilijaprofessori (2012–2016) ja Sibelius-Akatemian dosentti.

Hämeenniemeltä ilmestyi viime vuonna kirja Kun musiikki täyttää mielen (Basam books).

Hämeenniemi on soittanut eri puolilla Eurooppaa pianokonsertteja, joissa hän improvisoi hengellisten teemojen pohjalta.


Hämeen Sanomat tekee konsertista jutun Koekaniini-sarjaan.

Päivän lehti

25.9.2020

Fingerpori

comic