Kanta-Häme

Tyytyväisyys terveyskeskuspalveluihin selvästi vähentynyt

Tampere. Potilaiden tyytyväisyys terveyskeskusten palveluihin on vähentynyt merkittävästi reilun kymmenen vuoden aikana. Tämä ilmenee Tampereen yliopiston tutkimuksesta, jossa seurattiin potilaiden mielipiteitä vuosina 1998–2013.

Potilaiden mielestä yhteyden saaminen terveyskeskukseen oli huonontunut. Myös hoidon jatkuminen saman lääkärin ohjauksessa oli vähentynyt.

– Terveyskeskusten vastaanotoilla sairauden takia käyneiden kokonaistyytyväisyys on laskenut 64 prosentista 53 prosenttiin vuodesta 1998 vuoteen 2011. Koettu hoidon saatavuus on tänä aikana laskenut eniten: 39 prosentista 16 prosenttiin, kertoo ylilääkäri Risto Raivio.

Tutkimukseen osallistui yli 150 000 potilasta eri sairaanhoitopiireistä. (STT)

Kolarit ja Helena pitivät pelastajat kiireisenä Keski-Suomessa

Jyväskylä. Liikenneonnettomuudet ja Helena-myrsky teettivät paljon työtä Keski-Suomen pelastuslaitokselle viime vuonna.

Keski-Suomen pelastuslaitokselta kerrotaan, että kiireellisin kuukausi sille oli heinäkuu. Osin tätä selittää heinäkuun lopussa Suomen MM-rallin avajaispäivänä iskenyt Helena-myrsky, joka aiheutti pelastuslaitokselle vuoden vilkkaimman vuorokauden.

Liikenneonnettomuuksien määrä jatkoi kasvuaan Keski-Suomessa. Pelastuslaitoksen tietoon tulleita liikenneonnettomuuksia kirjattiin 810 eli 83 enemmän kuin vuonna 2013. Tulipalojakin oli hieman enemmän edellisvuoteen verrattuna.

Keski-Suomen pelastuslaitos hälytettiin viime vuonna kaikkiaan 5 415 kertaa sammutus-, pelastus-, vahingontorjunta- tai tarkastustehtäviin. (STT)

Valpas naapuri pelasti talon ja tuhotyöstä epäillyt koirat

Lahti. Valpas naapuri pelasti omakotitalon isolta tulipalolta Lahdessa maanantaiaamuna. Naapuri oli havainnut liekit Patomäen kaupunginosassa sijaitsevan talon keittiössä ja hälyttänyt pelastuslaitoksen.

Palomestarin mukaan ilman naapurin havaintoa ja ilmoitusta tuli olisi tehnyt isoja tuhoja. Hän kertoi, että palo oli saanut alkunsa päällä olleesta liedestä, joka oli sytyttänyt lähellä olleet tavarat tuleen.

Palomestarin mukaan talon asukas epäilee koirien kytkeneen lieden päälle. Asukas kertoi palomestarille, että hän oli tarkastanut lieden kytkennän ennen poistumistaan.

Pelastuslaitos sai rajattua palon keittiöön, ja tapauksesta selviydyttiin melko pienillä vahingoilla.

Talossa ei ollut palon aikana ihmisiä. Sisällä olleet kaksi koiraa selviytyivät. (STT)