Kanta-Häme

Uhkailiko hämeenlinnalaispoliisi pahoinpitelyllä?

Facebookissa levisi maanantaina video, jonka mukaan Kanta-Hämeen poliisilaitoksella työskentelevä poliisi olisi uhkaillut nuorta hämeenlinnalaismiestä muun muassa pahoinpitelyllä.

Kanta-Hämeen poliisin valvonta- ja hälytyssektoria johtava ylikomisario Kari Suominen myöntää tietävänsä tapauksen.

Suomisen mukaan hänen ensimmäinen virkatoimensa kesälomalta palattuaan maanantaina olikin tehdä rikosilmoitus uhkailusta epäillystä poliisista.

– Tästä asiasta on tänään maanantaina tehty rikosilmoitus, joka on poliisirikosasioiden tutkintajärjestelmän mukaisesti toimitettu eteenpäin valtakunnansyyttäjänvirastoon, ylikomisario Suominen kertoo.

Poliisilaitokset eivät tutki itse epäilyjä, jotka kohdistuvat laitoksen omaan henkilökuntaan. Valtakunnansyyttäjänvirasto päättää, mikä viranomainen saa asian tutkittavakseen.

Poliisirikosasioissa esitutkinnan suorittaa usein jokin kauempana sijaitseva poliisilaitos tai syyttäjä.

Yksi poliisi epäiltynä

Ylikomisario Kari Suomisen mukaan maanantaina tehty rikosilmoitus koskee vain yhtä poliisia.

Kanta-Hämeen poliisilaitoksella ei ole vielä päätetty jatkaako uhkailusta epäilty poliisi työntekoa esitutkinnan aikana.

Apulaispoliisipäällikkö Kimmo Pekkalan mukaan poliisimiehen jatkosta päätetään pian.

– Asia on harkinnassa. Vielä ei ole päätetty, mutta aika nopeasti täytyy päätös tehdä.

Mitä tässä tapauksessa tarkoittaa ”aika nopeasti”? Tänään vai tällä viikolla?

– Tämän viikon aikana.

Video levisi laajalle

Videon tietojen mukaan se on kuvattu Hauholla. Salaa kuvatun videon kuvassa näkyy lähinnä videon kuvanneen nuoren miehen polvi, mutta ääniraidalla kuuluu käyty keskustelu. Sen toisena osapuolena väitetään olevan paikallinen poliisi.

Videolla poliisiksi väitetty mies kertoo muun muassa että moni hänen kollegansa olisi valmis hakkaamaan videon kuvaajan.

Video levisi maanantain aikana laajalle, kun yli tuhat sen nähnyttä Facebookin käyttäjää jakoi sen eteenpäin omille seuraajilleen. (Häsa)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Päivän lehti

26.10.2020

Fingerpori

comic