Kanta-Häme

Uhkailusta kiinni jäänyt poliisi käräjillä

Kanta-Hämeen käräjäoikeus käsittelee perjantaina poliisin tietourkintaepäilyä. Hämeen poliisilaitoksessa työskentelevää vanhempaa konstaapelia epäillään henkilörekisteririkoksesta sekä virka-aseman väärinkäyttämisestä.

Poliisi oli syyttäjän mukaan katsellut poliisiasiain tietojärjestelmästä tietoja henkilöstä, joka liittyi hänen poikansa tekemään tutkintapyyntöön. Poliisi ei johtanut kyseistä tutkintaa eikä ollut tutkinnassa mukana.

Epäily liittyy viime vuoden kesällä Hauholla sattuneeseen, valtakunnallistakin huomiota saaneeseen tapaukseen, jossa poliisi oli liikennevalvonnan yhteydessä uhkaillut hauholaista nuorta miestä.

Poliisi oli pysäyttänyt miehen ja sanonut hänelle uhkaaviksi tulkittavia asioita. Keskustelun taustalla oli poliisin pojan ja hauholaismiehen välillä sattunut konflikti, josta poliisin poika oli tehnyt tutkintapyynnön.

Ajoneuvossa ollut mies videoi keskustelun. Poliisin kasvoja ei videolla näy, mutta hänen äänensä on tunnistettavissa.

Videouhkailu eteni aikanaan esitutkintaan, mutta hauholaismies päätti jättää syytteen nostamatta, joten asia jäi sikseen.

Nyt käräjäoikeudessa käsiteltävä epäilty tietourkinta sattui ennen videouhkailua.

Syyttäjä vaatii vanhemmalle konstaapelille sakkorangaistusta molemmista rikosnimikkeistä. Kihlakunnansyyttäjä Ari Silvennoinen ei ota kantaa siihen, miten poliisin virkasuhteen käy, jos oikeus toteaa tämän syylliseksi.

– Se on sitten poliisin sisäinen asia, Silvennoinen arvioi. (HäSa)

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic