Kanta-Häme

Uimahalli tarvitsisi perusteellisen remontin

Hämeenlinnan uimahallin vanhan osan remontin suunnittelu voi alkaa ehkä jo tänä vuonna. Pääosa työstä tehdään kuitenkin todennäköisesti ensi vuonna.

Kaupunki yrittää saada suunnitteluun ja myöhemmin myös varsinaiseen peruskorjaukseen valtion rahaa.

Kuntien pitää ilmoittaa Uudenmaan ely-keskukselle helmikuun loppuun mennessä sellaiset yli 700 000 euron suuruiset liikuntapaikkahankkeet, joille aiotaan hakea valtionavustusta.

Elämänlaatulautakunta käsittelee Hämeenlinnan hankkeita kokouksessaan ensi torstaina. Esityksenä on, että valtion rahaa haettaisiin uimahallin peruskorjaukseen, Tuomelan koulun liikuntasalin peruskorjaukseen sekä Pullerin alueen kehittämiseen.

Tuomelan liikuntasali on tarkoitus remontoida samassa yhteydessä kuin muukin koulu.

Työluku 8 miljoonaa

Hallipäällikkö Jouko Heinilä kertoo, että Hämeenlinnan uimahallin vanha eli vuonna 1976 valmistunut osa on perusteellisen remontin tarpeessa. Pieniä korjauksia on tehty vuosien mittaan, mutta ei kattavaa peruskorjausta.

– Esimerkiksi kaikki pinnat on uusittava ja tiloja kannattaa samalla muuttaa nykyaikaisemmiksi. Pukuhuoneissa ei muun muassa ole ollenkaan vessoja, mikä ei vastaa nykyajan vaatimuksia.

Heinilän mukaan myös uimahallin tekniikka vaatii korjauksia.

– Toivon, että remontti päätettäisiin toteuttaa kerralla kunnolla niin, ettei sen jälkeen olisi joka vuosi jotakin korjattavaa.

Tilaajapäällikkö Päivi Joenmäki kertoo, että remontin kustannukset eivät ole vielä selvillä, mutta työlukuna on käytetty noin 8 miljoonaa euroa. Kaupungin investointiohjelman mukaan hankkeen toteuttaa Hämeenlinnan Liikuntahallit oy.

Uimahallin uudempi osa valmistui vuonna 2001. Silloin ajatuksena oli, että vanha puoli olisi peruskorjattu saman tien, mutta siihen ei löytynyt rahaa.

Pullerin alueelle haettava valtionosuus koskee alueen kokonaisuuden suunnittelua. Alueelle rakennettavaa urheilutaloa varten on haettu valtion rahoitusta jo viime vuoden puolella ja päätöksiä odotellaan keväällä. (HäSa)

Mainos