Kanta-Häme

Uimahallikahvio siirtyy kunnalle Janakkalassa

Tervakosken uimahallin toimintaan on tulossa muutoksia. Janakkalan tekninen lautakunta päätti tiistaina, että ensi vuoden alusta alkaen uimahallin kahvio ja lipunmyynti hoidetaan kunnan omana työnä.

Viime vuodet kahvion toiminta ja lipunmyynti ovat olleet ulkoistettuina hämeenlinnalaiselle Kahvila-ravintola Renki oy:lle. Nyt kunta aikoo irtisanoa sopimuksen tämän yrityksen kanssa.

– Kahvioyrittäjällä on puolen vuoden irtisanomisaika. Irtisanominen pitää siis toteuttaa mahdollisimman pian, sanoo kunnan liikuntapäällikkö Irmeli Jortikka.

Kahvila-ravintola Renki oy:n omistaa Furkat Shokhimardonov, joka vastasi aiemmin kunnantalon kahviosta ja vastaa yhä kirjaston kahvilasta. Kunta on irtisanonut aiemmin myös niitä koskevat vuokrasopimukset.

– Olen eri mieltä kunnan kanssa kirjaston kahvilan irtisanomisen syystä, ja olen nostanut kanteen kuntaa vastaan. Pidän kahvilaa toistaiseksi auki normaalisti, Shokhimardonov kertoo Hämeen Sanomille.

Irmeli Jortikan mukaan kunnalle tulee edullisemmaksi, kun uimahallin kahvilan toiminta toteutetaan kunnan omana työnä.

– Henkilöstökulujen osalta tulee kalliimmaksi, mutta kahvion tuotot huomioon ottaen se tulee edullisemmaksi.

– Tosin riskit lisääntyvät, jos kahviotoiminta ei olekaan kannattavaa tai jos työntekijöille tulee poissaoloja, Jortikka lisää.

Furkat Shokhimardonov ehti pyörittää uimahallin kahviota kolmisen vuotta. Kunta ulkoisti toiminnan, koska se halusi säästää rahaa. Shokhimardonov kertookin, että hän sai kahvion toiminnan kannattavaksi.

Janakkalan kunta aikoo palkata ensi vuoden alusta lähtien uimahallille kaksi uutta työntekijää, joista toinen toimisi vastuullisena kahvion ja lipunmyynnin hoitajana.

Uimahallilla on tällä hetkellä kaksi työntekijää, ja elokuun alussa se saa lisäksi liikunnanohjaajan. Valtuusto päätti liikunnanohjaajan toimesta kesäkuun kokouksessaan.

Uimahallin siivous on ollut jo pitkään ulkoistettuna siivousyritykselle, mutta iltapäivän välisiivouksesta on vastannut kahvioyrittäjä.

Toukokuussa tekninen lautakunta päätti, että välisiivouskin siirretään siivousyritykselle, ja siivoustoiminta kilpailutetaan uudestaan. HÄSA

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic