Kanta-Häme

Uimahallin kahvila ulkoistetaan Tervakoskella

Tervakosken uimahallin kahvion pito ja lipunmyynti ulkoistetaan. Janakkalan elämänlaatulautakunta päätti asiasta yksimielisesti tiistaina.

Yrittäjä valitaan kilpailuttamalla, ja kilpailutus toteutetaan yhteistyössä Kuntapron kanssa. Ulkoistaminen tulee voimaan 10. elokuuta ensi vuonna.

Asiaa ehdittiin vatvoa Janakkalassa jo pitkään, sillä ulkoistaminen sisältyy kesällä 2013 hyväksyttyyn kunnan talouden tasapainottamisohjelmaan.

Päätöstä yritettiin jo syksyllä

Ulkoistaminen tuotiin lautakunnan päätettäväksi ensimmäisen kerran tämän vuoden syyskuussa, mutta tuolloin lautakunta päätti, että toiminta jatkuu ennallaan. Kunnanhallitus kuitenkin käytti otto-oikeuttaan ja palautti asian lautakunnan käsiteltäväksi ja vaati, että ulkoistamispäätös on tehtävä.

Ulkoistamisen odotetaan tuovan kunnalle 60 000 euron vuosittaisen säästön.

Kahvio ja lipunmyynti työllistävät nykyään kokopäiväisesti kaksi henkilöä, jotka siirretään kunnassa muihin tehtäviin.

Automaatin kautta sisään

Uudistukseen liittyy myös lipunmyynnin osittainen automatisointi, jonka senkin on tarkoitus tulla voimaan ensi elokuussa.

Silloin aamu-uijat kulkevat automaatin kautta halliin. Kello 9–14 halli olisi auki vain koululaisille ja jumpparyhmille ja kello 14:n jälkeen muille asiakkaille.

Kahvilayrittäjän tulee järjestää kahvion toiminta ja uimahallin lipunmyynti kello 14:n ja 20:n välillä ja lauantaisin kello 12–16. (HäSa)