fbpx
Kanta-Häme

Uimahallin naapuriin tulee asuintaloja

Ideakilpailu uimahallin alueen suunnittelusta on jo meneillään. Eteläranta oy ja Hämeenlinnan kaupunki odottavat kilpailuehdotuksia lokakuun loppuun mennessä.

Nyt kilpailu koskee uimahallia ja muutamaa sitä ympäröivää korttelia. Kilpailuohjeissa edellytetään kuitenkin myös koko Engelinrantaa koskevia toteutusideoita.

Ideakilpailun ydin on uimahallin peruskorjaus ja laajennus sekä niiden energiaratkaisut. Naapurustoon tulee 2–3 asuinkerrostaloa, joista yhden pitää olla vuokra- tai asumisoikeustalo.

Uimahallin tuntumaan on kaavailtu myös hotellia, joka voisi samalla olla alueen maamerkki eli huomattavasti muuta rakentamista korkeampi talo. Kilpailuohjeissa mainitaan maamerkki, muttei sen käyttötarkoitusta.

Engelinrannan alueen osayleiskaavaa laaditaan parhaillaan. Sen pitäisi valmistua ensi vuoden kuluessa. Sen jälkeen alueelle laaditaan asemakaavan muutos.

Rakentaminen Engelinrannassa voi alkaa asemakaavan valmistuttua, aikaisintaan vuonna 2015.

Ehkä lisää kilpailuja

Ideakilpailulla kaupunki etsii kumppania uimahallin alueen toteuttamiseen. Kilpailussa ei jaetakaan raha- tai muita palkintoja ja korvauksia.

Ajatuksena on ollut, että Engelinrannan alueesta voitaisiin järjestää useita vastaavia ideakilpailuja. Tosin kaupunginhallituksessa Pro Hämeenlinnan edustajat vaativat kilpailun siirtämistä siihen asti, että alueen osayleiskaava on valmistunut.

Kaupunginhallituksen enemmistö taas lähti siitä, että järjestämällä nyt rajattu ideakilpailu sen tuloksia voidaan sisällyttää tekeillä olevaan osayleiskaavaan. Tämä taas nopeuttaa alueen yksityiskohtaista kaavoittamista.

Engelinrannan alueen rakentuminen alkanee juuri uimahallin ja Hämeenkaaren vaiheilta. Vanhan urheilutalon tilalle on mahdollista rakentaa jotain muuta sen jälkeen, kun Pullerin alueelle valmistuu uusi urheilutalo reilun vuoden kuluttua. (HäSa)

Menot