Kanta-Häme

Uimahallin ovet suljetaan tiistai-iltana

Toisin kuin aikaisemmin tiedotettiin, uimahallin ovet pysyvät suljettuina jo keskiviikosta lähtien. Remontti aloitettiin jo viime viikolla maansiirtotöillä.

Kaivutöitä tehdään uuden parkkialueen lisäksi myös siksi, että Hämeensaaren maantäyttötöissä on aikanaan käytetty muun muassa jätteitä.

Hämeenlinnan Liikuntahallit Oy:n toimitusjohtajan Tuire Pöyhiän mukaan uimahalli tyhjennetään tavaroista heti huomenna ja tontti aidataan työmaa-alueeksi.

Pöyhiä arvioi, että urakoitsija pääsee aloittamaan varsinaisen remontin ensi viikon maanantaina.

– Suurin rakenteellinen muutos on ehdottomasti peruskorjauksen yhteydessä tehtävä 400 neliön laajennusosa, Pöyhiä kertoo.

Uimahallin länsireunaan, eli Hämeensaaren tenniskenttien viereen, rakennetaan uusi liikuntatila. Tanssi- ja liikuntakeskuksen käytössä olleen ryhmäliikuntatilan paikalle rakennetaan kuntosali.

Remontin kestoksi on arvioitu noin puolitoista vuotta. Ehostettuun uimahalliin pitäisi päästä syyskuussa 2017.

Allastiloja korjataan ja niiden tekniikkaa ajanmukaistetaan. Suunnitelmissa on rakentaa muun muassa uimaopetukseen soveltuva monitoimiallas, jonka pohjan korkeutta voi säädellä.

– Lisäksi puku- ja pesutilat uusitaan kokonaan ja niistä tulee entistä isommat, sanoo Pöyhiä.

Peruskorjauksen hinnaksi on arvioitu 12,5 miljoonaa euroa. Hanke on saanut miljoonan euron suuruisen valtion avustuksen.

Myös uimahallin tekniikka on syytä uusia.

Pöyhiän mukaan remontin myötä tavoitteena on kasvattaa ja monipuolistaa palvelutarjontaa. Pelkästään uimahallia käyttää vuosittain noin 250 000 ihmistä.

Sisätilojen muutosten lisäksi uimahallin ulkoasu muutetaan täysin.

Hallin suunnittelusta vastaava arkkitehti Petri Ilmarinen on kertonut, että uuden laajennusosan seinästä tehdään valoseinä, jolle voidaan tehdä grafiikoita ja mainoksia. Seinä näkyy suoraan moottoritielle.

Hallin energia saadaan hybridi-järjestelmällä, joka käyttää maa- ja kaukolämpöä, lämmön talteenottoa ja aurinkokeräimiä. Alkuinvestointien jälkeen järjestelmän odotetaan tuovan pitkän aikavälin säästöjä.

Remontin aikana uimassa voi käydä muun muassa Ahveniston maauimalassa, Lammin uimahallissa, Aulangon kylpylässä ja ryhmävarauksella Voutilakeskuksessa.

Hämeenlinnan uimaseura järjestää toimintansa muissa uimahalleissa remontin aikana. Kesäkursseja pidetään maauimalassa.

Tanssi- ja liikuntakeskus taas järjestää uimahallilla pidetyt kuntotunnit kesän ajan Vanajantien toimipisteessään ja siirtyy syksyllä Aulangontie 1:ssä sijaitsevaan Keisarinmakasiiniin, johon sille remontoidaan uudet tilat.

Uimahallin viereinen ranta jää kesäksi työmaa-alueen sisäpuolelle, joten sitä ei tänä kesänä voi uimarantana käyttää.

Päivän lehti

30.10.2020

Fingerpori

comic