fbpx
Kanta-Häme

Uimahallin uusi ilme paljastuu lokakuussa

Uimahallin peruskorjauksen suunnitelmat on määrä julkistaa lokakuun aikana. Hämeenlinnan liikuntahallit oy:n toimitusjohtajan Jorma Hassisen mukaan hankkeen kilpailutus alkaisi viimeistään ensi vuoden alussa.

Uimahalli tullaan kuitenkin pitämään auki niin pitkään kuin mahdollista.

– Uimahallin peruskorjaus ja laajennus kestää jopa puolitoista vuotta, mutta ei halli ole koko aikaa kiinni. Pyrimme minimoimaan kiinniolon, mutta onhan se aika pitkä, ei sille voi mitään, Hassinen sanoo.

Uusi uimahalli tulee olemaan entistä suurempi, kun länsireunaan rakennetaan uusi liikuntatila. Nykyiseen ryhmäliikuntatilaan tulee kuntosali, ja pukuhuoneita laajennetaan nykyisen kuntosalin alueelle.

Lisäksi uimahyppytornin viereen rakennetaan pieni vesijuoksuallas, joka suunnataan esimerkiksi vesijumppiin ja vauvauinteihin.

Samalla 1970-luvulla valmistuneen hallin ulkoasu muutetaan kokonaan nykyaikaiseksi. Hassisen mukaan uuden, remontoidun uimahallin on myös määrä toimia markkinointiapuna Engelinrannan alueelle.

Hallin muutostöistä vastaa arkkitehti Petri Ilmarinen. Hän on vastannut Ritariareenan sekä viime vuonna avatun Elenia-areenan suunnittelusta.

– Uimahalli tulee pesemään kasvonsa. Se tulee sopimaan tämän päivän rakennusestetiikkaan, Ilmarinen kertoo.

Hallin saneeraus ei edellytä kaavamuutosta, eli se ei ole riippuvainen Engelinrannan muusta kaavoituksesta. Hallin nykyisellä tontilla on riittävästi rakennusoikeutta, että rakennustyöt vaativat pelkän rakennusluvan. Rahoituskin tullee kaupungin osalta järjestymään, koska kaupunginvaltuusto on jo tehnyt periaatepäätöksen, että halli saneerataan.

Engelinrannan kaava elää omaa elämäänsä uimahallin ohella, ja rannan kaavaluonnoksesta on tällä valitus vireillä. Pilaantuneet maa-ainestyöt tehdään nyt pelkästään sen osalta, mitä hallin lisärakennus vaatii.

Suunnnitteluvaiheessa oli esillä, että hallin ja Engelinrannan maa-ainestöitä yhdistettäisiin.

– Liikuntahallit oy pitää kuitenkin siitä kiinni, että pesäpallokenttä on auki ensi kesän, Hassinen sanoo.

Itse hallista valtaosa menee korjaukseen: vanha tekniikka ajanmukaistetaan kokonaan.

– Korjausaste on noin 80 prosenttia.

Toistaiseksi on päättämättä, missä pääsee uimaan siinä vaiheessa, kun halli menee remonttiin.

Hämeenlinnan kaupungin tilaajapäällikkö Päivi Joenmäki kertoo, että vaihtoehtoina on pohdittu muun muassa Lammin uimahallin käyttöasteen lisäämistä tai Aulangon kylpylän ajoittaista vuokraamista.

Jorma Hassisen mukaan Ahveniston maauimalaa saatetaan myös hyödyntää uimahallin peruskorjauksen aikana pidentämällä sen aukioloaikoja. On nimittäin esitetty, että uimala peitettäisiin pressulla, jolloin sitä voisi käyttää aikaisemmin keväällä tai myöhemmin syksyllä.

Lopulliset päätökset selviävät, kun hanke etenee. HäSa

Menot