Kanta-Häme

Uimahallin yhteyteen kaavaillaan sisäliikuntatilaa

Hämeenlinnan uimahallin yhteyteen kaavaillaan uutta sisäliikuntatilaa. Se voitaisiin rakentaa uimahallin peruskorjauksen yhteydessä.

Hämeenlinnan elämänlaatulautakunta käsittelee maanantaina jälleen kerran ikuisuusaihetta eli uimahallin remonttia. Uimahallin ”vanhan puolen” eli vuonna 1976 valmistuneen rakennuksen peruskorjausta on suunniteltu siitä lähtien, kun hallin laajennus valmistui vuonna 2001.

Peruskorjaus piti tehdä heti laajennusosan valmistuttua, mutta siihen ei löytynyt tuolloin rahaa, eikä ole löytynyt myöhemminkään.

– Vanhalla puolella on vuosien mittaan tehty vain pintaremontteja. Hallin tekniikkapuoli eli vedenkäsittely ja ilmastointi alkaisivat olla jo kipeästi remontin tarpeessa, sanoo hallipäällikkö Jouko Heinilä.

Hän sanoo, että halli on rakennusteknisten tutkimusten perusteella käyttökunnossa, mutta mitä pitemmälle peruskorjaus siirtyy, sitä kalliimmaksi se tulee. Myös hallin käyttökustannuksia voisi saada remontilla pienemmiksi, sillä vanhat laitteet kuluttavat sähköä ahneemmin kuin uudet.

Päättäjiltä odotetaan linjauksia

Elala ottaa maanantaina kantaa uimahallin peruskorjauksen tarveselvitykseen, joka on valmistunut. Tarveselvityksessä ehdotetaan, että hallin yhteyteen rakennettaisiin enintään 400 neliön suuruinen sisäliikuntatila. Se paikkaisi keskikaupungilla Hämeenkaaren purun jättämää aukkoa.

Lautakunnalle esitetään, että se hyväksyisi peruskorjauksen ja sisäliikuntatilan toteuttamisen. Peruskorjauksen ja laajennuksen alustava kustannusarvio on 10 miljoonaa euroa. Jouko Heinilän mukaan kustannukset tarkentuvat vuoden loppuun mennessä.

Uimahalli kuuluu Hämeenlinnan Liikuntahallit oy:lle. Tarveselvityksen mukaan remonttia varten haetaan opetus- ja kulttuuriministeriön liikuntapaikka-avustusta ja loppuosa rahoitettaisiin halliyhtiön ottamalla lainalla. Sille toivotaan kaupungin takausta, ja elala ottaa kantaa myös tähän asiaan maanantaina.

Pykälän valmistellut tilaajapäällikkö Antti Karrimaa sanoo, että päättäjiltä odotetaan nyt linjauksia halliremontin laajuudesta ja aikataulusta. Esimerkiksi lainan takaus etenee kaupunginvaltuustoon asti.

Uimahalliremontti on mukana myös elalan ensi vuoden budjettiesityksessä. Peruskorjauksen suunnittelulle esitetään käynnistämisrahaa ja koko hanketta esitetään investointisuunnitelmaan vuosille 2015-2016. (HäSa)

Menot