Kanta-Häme

Uimakoululaiset kärsivät ahtaista pukeutumistiloista

Uimakoululaiset ruuhkauttavat Hämeenlinnan uimahallin ryhmäpukuhuoneet ja ne ovat ahtaat etenkin sunnuntai-iltaisin. Uimakoululaisilla ja kilpauimareilla on käytössään samat ryhmäpukuhuoneet, joten tilasta on puutetta.

Ahtautta aiheuttavat päällekkäiset ryhmät ja vanhemmat, jotka tuovat ja hakevat lapsiaan ryhmäpukuhuoneista. Uimaseura on asettanut suositukseksi, että vain yksi vanhempi tulee saattamaan lastaan.

Asia on herättänyt närkästystä vanhemmissa. Yleisiin pukuhuoneisiin ei pääse aamuisin ja iltaisin, vaikka ne eivät ole muiden asiakkaiden käytössä.

Nyt sunnuntai-illan uimakouluihin on tehty muutos, ja myös uimakoululaisten äidit saavat viedä lapsensa miesten ryhmäpukuhuoneeseen. Muutos astui voimaan 27. tammikuuta.

– Muutos on auttanut tilaongelmaan. Merkittävä vaikutus on myös sillä, etteivät kilpauimarit käytä ryhmäpukuhuoneita sunnuntai-iltaisin, sanoo Hämeenlinnan uimaseuran lasten kurssien uimaopettaja Kalle Aaltonen.

– Etukäteen olemme saaneet hyvää palautetta muutoksesta vanhemmilta.

Pahin tilanpuute iltaisin

Sunnuntaiaamuisin uimahalli aukeaa vasta kello 11, ja uimakoulu järjestetään ennen sitä. Asiakkaille tarkoitetuissa isoissa pukuhuoneissa ei ole ketään, mutta uimakoululaiset eivät saa käyttää niitä.

– Pukuhuoneet siivotaan illalla. Jos uimakoululaiset käyttävät niitä ennen uimahallin aukeamista, pukuhuoneet eivät ole siistejä asiakkaiden tullessa. Aamulla tästä on kuitenkin pystytty joustamaan paremmin kuin illalla, Aaltonen kertoo.

– Siivoojilla on tietty kaava, missä järjestyksessä pukuhuoneet iltaisin siivotaan. Ryhmähuoneet siivotaan viimeiseksi.

Aamulla uimakoulussa on vähemmän ryhmiä kuin iltaisin, joten ryhmäpukuhuoneissa ei ole ollut niin paljon ruuhkaa.

– Pukuhuoneiden täyttyminen ei ole ollut aamulla niin paha ongelma kuin iltaisin. Olemme kuitenkin harkinneet pukuhuonejärjestelyjen muuttamista aamukäyttäjille samanlaisiksi kuin sunnuntai-iltaisin. Jatkosta ei ole tietoa, mutta näillä näkymin ei ole mahdollista saada tavallisia pukuhuoneita käyttöön myöskään tulevaisuudessa, Aaltonen sanoo.

Päivän lehti

5.12.2020

Fingerpori

comic