Kanta-Häme

Uimarit peruivat mielenosoituksensa

Riihimäen uimaseura perui viime metreillä uimahallille suunnitellun mielenosoituksen.

– Kulttuuri- ja vapaa-aikajohtaja Pasi Koistinen ilmoitti meille maanantaina, että liikuntapaikkojen käyttömaksujen korotuksista ei päätetä kulttuuri- ja vapaa-aikajaostossa vielä tiistaina. Hän kertoi esittävänsä asian jättämistä pöydälle, joten peruimme mielenilmauksen, kertoo Riihimäen uimaseuran puheenjohtaja Timo Nuora.

Koistinen poisti tiistaina käyttömaksupykälän kuva-jaoston esityslistalta.

Uimaseuran tarkoitus oli koota uimahallin altaille yhtä aikaa kaikki valmennettavat vanhempineen tiistain, keskiviikon ja torstain iltojen ajaksi.

Jäähallin maksusta löytyi virhe

Liikuntatoimi huomasi liikuntapaikkojen käyttömaksujen korotusesityksessä virheen, joka muuttaa maksujen jakautumista seurojen kesken. Laskentaperusteissa oli Pasi Koistisen mukaan vain toinen jäähalli, jolloin jäähallien käytöstä kertyvästä tulosta jäi puolet pois.

– Nyt laskentaperusteet käydään maksutyöryhmässä uudelleen läpi, korjataan virheet ja valmistellaan esitys marraskuun kuva-jaoston kokouksen päätettäväksi, Koistinen kertoo.

Jäähallin maksujen kaksinkertaistuminen laskee muiden liikuntaseurojen liikuntapaikkamaksuja. Liikuntatoimen tavoite on saada käyttömaksuilla kokoon ensi vuonna lisätuloja 360 000 euroa eli kaupunginhallituksen vaatima summa.

Maksuihin halutaan kohtuutta

Riihimäen uimaseurassa odotetaan uimahallin käyttömaksujen korostusten putoavan kohtuulliselle tasolle. Virheellinen esitys olisi merkinnyt seuralle runsaan 80 000 euron lisälaskua ensi vuonna. Tämän vuoden käyttömaksu oli ennen syyskuussa tehtyä korotusta 5 000 euroa.

– Tavoitteemme on, että maksuja määrättäessä toimitaan aiheuttamisperiaatteella. Jäähallin ja uimahallin käytöllä on seuroilta ollut tarkoitus periä yhtä paljon tuloja eli 117 000 euroa kummaltakin. Uimahallille kertyy muilta käyttäjiltä kuin seuroilta lipputuloja, kun taas jäähallille ei juurikaan, Timo Nuora perustelee uimareiden suunnittelemaa mielenilmausta.

Uimaseura uskoo, että uuden valmistelun yhteydessä voidaan harkita uudelleen myös keväällä esitetyn harrastepassin käyttöönottoa korvaamaan tilojen käyttömaksut.

– Ymmärrämme, ettei nykypäivänä mikään ole ilmaista. Kertakorotusten sijaan pitäisi katsoa seurojen ja liikuntatoimen yhteistyötä ja työnjakoa viiden tai seitsemän vuoden aikana, Nuora esittää.

Auvinen syrjään työryhmästä

Maksutyöryhmän jäsenistöä muutettiin tiistaina kuva-jaoston kokouksessa. Pentti Auvisen (sd.) erottua työryhmästä, tilalle nimettiin Timo Liimatta (vas.).

Kuva-jaoston puheenjohtajana toimiva Pentti Auvinen ei osallistunut maksutyöryhmän esityksen ja kokoonpanon käsittelyyn. (HäSa)