Kanta-Häme

Uimaseuran ex-johtajan kavallustuomio lieveni

Hämeenlinnan uimaseuran entisen toiminnanjohtajan Jari Roiveen saama tuomio on lieventynyt hovioikeudessa.

Kanta-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi Roiveen viime vuoden marraskuussa seitsemän kuukauden ehdolliseen vankeuteen kirjanpitorikoksesta ja törkeästä kavalluksesta.

Roive valitti tuomiosta Turun hovioikeuteen, joka viime lyhensi vankeusajan neljään kuukauteen ja lievensi tuomion törkeästä kavalluksesta tavalliseksi kavallustuomioksi. Hovioikeus piti voimassa tuomion kirjanpitorikoksesta. Viime perjantaina annettu tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Jari Roive toimi vuosina 2007-2010 Hämeenlinnan uimaseura ry:n toiminnanjohtajana, valmentajana ja uimahallilla aamusta iltaan olevana ”yleismies jantusena”, kuten häntä käräjäoikeudessa luonnehdittiin. Häneltä ei vaadittu tuntikirjanpitoa, vaan kuukausipalkan lisäksi korvauksia maksettiin hänen omien ilmoitustensa perusteella. Kulukorvausten käytöstä piti luopua vuonna 2009, mutta Roive jatkoi niiden nostamista.

Hovioikeus otti huomioon Roiveen seuralle tekemän työn suuren määrän ja sen, että johtokunta ei juurikaan valvonut tämän toimia. Kavallus ei oikeuden mielestä näin ollut törkeä.

Muilta osin hovioikeus ei tuomiota muuttanut, joten Roive joutuu edelleen maksamaan saamiaan kulukorvauksia takaisin lähes 25 000 euroa sekä korvaamaan uimaseuran oikeudenkäyntikulut. HäSa