Kanta-Häme

Uimaseuran taloussotkua puidaan käräjillä

Hämeenlinnan uimaseuran entistä toiminnanjohtajaa syytetään maanantaina alkaneessa oikeudenkäynnissä törkeästä kirjanpitorikoksesta sekä törkeästä kavalluksesta tai vaihtoehtoisesti törkeästä petoksesta.

Syytteet liittyvät Jari Roiveen toimintaan uimaseuran johdossa sekä valmennuspäällikkönä vuosina 2007-2010. Hän luopui toiminnanjohtajan tehtävästä joulukuussa 2010.

Eroa edelsi Hämeenlinnan uimaseuran värikäs syyskokous, jossa taloussotkusta käydyn keskustelun rauhoittamiseksi tarvittiin jopa poliisien läsnäoloa.

Satoja maksuja, ei tositteita

Kanta-Hämeen käräjäoikeudelle jätetyn haastehakemuksen mukaan Roive on maksattanut itselleen perusteettomia matkakuluja verottomina kilometrikorvauksina yli 36 600 euron arvosta vuosina 2007-2010. Syyttäjän mukaan matkakuluja on maksettu ilman tositteita tai tekaistuja tositteita vastaan. Syytteen mukaan toiminnanjohtaja on myös laiminlyönyt asianmukaisen kirjanpidon, sillä kirjoista puuttuu tositteet yli 450 liiketoimesta.

Vaihtoehtoiset kavallus- tai petossyytteet liittyvät yhdistyksen Roiveelta ottamaan 1290 euron suuruiseen velkaan. Syyttäjän mukaan velka on maksatettu takaisin kahteen kertaan.

Syytteen mukaan ex-toiminnanjohtajan arvioidaan aiheuttaneen uimaseuralle kaikkiaan lähes 38 000 euron suuruiset vahingot. Syyttäjän mukaan toimia on pidettävä törkeinä, sillä syytetty on samanaikaisesti toiminut sekä yhdistyksen toiminnanjohtajana että yhdistyksen kirjanpidon yhdyshenkilönä.

Syyttäjä vaatii Roiveelle viiden kuukauden ehdollista vankeusrangaistusta ja 37 594 euron vahingonkorvausvaatimusta. Kanta-Hämeen ulosottovirastolla on tällä hetkellä takavarikossa rahavaroja noin 27 000 euron edestä.

Käräjäoikeus on varannut jutun käsittelyyn kolme istuntopäivää tällä viikolla. (HäSa)

 

Juttua korjattu 11.11.2014

Oikaisu: Syytetyn nimi korjattu. Hän käytti epäiltyjen rikosten tekohetkellä yhdistelmäsukunimeä, mutta on sittemmin ottanut käyttöön pelkän Roive-sukunimen.