fbpx
Kanta-Häme

Ukko jää paikalleen

Kaurialan Soraharjunpuiston leikkipaikan vanhat ja huonokuntoiset laitteet korvataan uusilla ensi syksynä. Yli 15 vuotta palvelleet laitteet ovat niin huonokuntoisia, ettei niitä saada kuntoon tavallisilla huoltotoimilla.

– EU-lähtöiset turvallisuusvaatimukset kiristyvät vuosi vuodelta. Vanhoissa laitteissa on esimerkiksi tiettyjä rakoja, joihin voi jäädä jumiin ja putoamisalustan on oltava pehmeä, vihersuunnittelija Susanna Lappalainen sanoo.

Lappalaisen mukaan turvallisuusmääräyksiin on jo totuttu, eivätkä ne hankaloita leikkipuistojen suunnittelua.

– Turva-alustojen tekeminen aiheuttaa tietenkin lisäkuluja, koska alustan pitää olla pehmeää soraa tai kumia. Vanhoja välineitä ei voi turvallisuusmääräysten takia käyttää uudelleen, paitsi ehkä jotain pieniä osia, Lappalainen kertoo.

Kaupunkilaiset voivat lähettää Lappalaiselle toiveita siitä, millaisia vempaimia he haluavat uudistettuun puistoon aikaa on 24.7. asti.

Isoille ja pienille lapsille

Marita Kyyhkynen ja Heidi Lehtonen ovat tulleet lastensa kanssa Soraharjun leikkipuistoon viettämään aurinkoista kesäpäivää. Kyyhky käy lastensa kanssa Soraharjun puistossa muutamia kertoja viikossa. Lehtonen on siellä ensimmäistä kertaa.

He eivät ole vielä kuulleet, että käytännössä kaikki Soraharjunpuiston leikkivälineet korvataan uusilla. He ovat olleet tyytyväisiä myös vanhoihin laitteisiin.

– Tämä on suunniteltu kaiken ikäisille lapsille, koska täällä on välineitä myös pienille. Toivottavasti uusissa laitteissa on otettu huomioon eri-ikäiset lapset. Linnanpuiston leikkipaikka on esimerkiksi suunniteltu hieman isommille, Kyyhkynen tuumaa. Suunnitelmassa on hyviä uutisia Kyyhkyselle, sillä suunnitelman mukaan leikkivälineet on sijoiteltu uuteen puistoon ikäsuositusten mukaan. Puistoon jätetään myös vapaata leikkitilaa.

Paljon uutta

Marita Kyyhkysen lapset Vanessa ja Verona Kyyhkynen leikkivät ukkokarusellin luona. Monta vuotta seisonut ukko ei enää kauan vaaleanpunaisiin vaatteisiin pukeutuneita neitosia pyöritä.

– Ukko jää Soraharjunpuistoon, mutta se jäykistetään, niin että sitä ei voi enää käyttää karusellina. Karusellilaitteet ovat muuttuneet niin paljon, että se ei ole nykyvaatimusten mukainen, Lappalainen valaisee.

Uusia laitteita on kuitenkin tulossa. Alueella olevat piruetti-laitteet kunnostetaan, ja niitä käytetään mahdollisesti hyväksi myös uudistetussa puistossa. Puistoon tulee hiekka-, keinu, kiikku- ja kiipeilyvälineiden lisäksi uudenlaisia laitteita muun muassa pomppunappeja ja karuselleja.

Suunnitelmaan voi vielä vaikuttaa lähettämällä sähköpostia osoitteeseen susanna.lappalainen@hameenlinna.fi

Tutustu suunnitelmiin täällä http://www.hameenlinna.fi/LinnanInfra/Tiedotteet—LinnanInfra/Leikkipai…

Menot