fbpx
Kanta-Häme

Ukko-Pekka kulkee käskystä

Höyryveturi Ukko-Pekka kyyditsee tilauksesta erilaisiin tilaisuuksiin ja toimii itse tarvittaessa juhlapaikkana. Höyryjuna on harvinainen kokemus, sillä niitä on Suomessa jäljellä vain kaksi.

Höyryveturimatkat 1009 Oy:n Reijo Sarantilan mukaan tapahtumat, joissa Ukko-Pekka on mukana, voivat olla ihan mitä vain.

– Toimimme sekä asiakkaiden kuljettajana että juhlapaikkana. Meidän kanssamme on järjestetty esimerkiksi synttäreitä, virkistyspäiviä ja kokouksia.

Ukko-Pekan vetämissä vaunuissa on vihitty myös hääpari.

Höyryveturin kuljettamana voi liikkua Suomen rataverkossa käytännössä mihin tahansa. Junan varikko on Kouvolassa.

Joka kesä höyryjuna ajaa muutamia vuoroja, joihin kuka tahansa saa ostaa lippuja. Heinä- ja elokuun aikana nostalgisissa puuvaunuissa voi matkustaa Kouvolasta Lahden kautta Heinolaan kolmena eri viikonloppuna.

Kaikille vapaiden junavuorojen lisäksi tilausajoja on vuosittain lukuisia, mutta lisääkin kalenteriin mahtuu. Sarantilan mukaan jokaisen tilausajon hinta määritellään erikseen.

Hinta määräytyy kilometrien ja tarvittavan kapasiteetin mukaan. Normaalisti lähtöhinta pyörii muutamassa tuhannessa eurossa. Yrityksellä on kolme vaunua, joihin mahtuu yhteensä noin 170 matkustajaa.

Vaunut ovat sähkö- ja vesikeskuslämmitteisiä, joten matkustaminen on mukavaa myös talvella.

Torstaina Ukko-Pekan vetämänä Hämeenlinnaan saapui yli sata Nuorkauppakamarin vierasta eri puolilta Eurooppaa. Hämeenlinnan Nuorkauppakamarin projektipäällikön Mikko Paasun mielestä höyryjuna-ajelu sopi hyvin konferenssin teemaan.

– Vuoden teema liittyy teknologiaosaamiseen, joten ajattelimme, että Ukko-Pekka on täydellinen esimerkki suomalaisesta osaamisesta jo kymmenien vuosien takaa.

Paasun mukaan höyryjuna on jo itsessään hieno kokemus, mutta lisäksi sen sisältäminen kokouspäivään onnistui hyvin ja vaivatta.

Sarantila kulkee itse Ukko-Pekan kyydissä ja suunnittelee jokaisen matkan aikataulun itse. HÄSA

Menot