Kanta-Häme

Ulos ja liikkeelle säällä kuin säällä

Hämeensaaren kenttä on keväisenä aamuna harmaan sumun peitossa. Jaana Strandman (kuvassa) kuitenkin puhkuu intoa, kun hän kertoo uudesta liikuntaryhmästä, jonka pitäisi käynnistyä samaisella kentällä viikon päästä.

Kyse on Fit Out -ryhmästä, jollaisia on Porvoon seudulla järjestetty kolmena kesänä. Toiminta on laajentunut vähitellen, ja Strandman tarttui tilaisuuteen, kun idean äiti Katri Rosti etsi uusia yrittäjiä ryhmän vetäjiksi muun muassa Hämeenlinnan seudulle.

Maksullinen ryhmä kokoontuu kevään ja alkukesän aikana viikoittain kymmenen kertaa, ja tarkoitus on olla ulkona lähes säällä kuin säällä. Tosin aivan kaatosateella kokoontumisaikaa voidaan muuttaa, Jaana Strandman lupaa.

Miten Fit Out -kurssi eroaa esimerkiksi puistojumpasta ja hölkkäporukasta?

– Joka kokoontumiskerralla treenataan monipuolisesti liikkuvuutta, lihaskuntoa, ketteryyttä ja kestävyyttä. Usein kuntoilijat harjoittelevat aika yksipuolisesti, mutta tässä tarjoutuu mahdollisuus saada joka kokoontumiskerralla monipuolista harjoitusta.

Täytyykö ryhmään tulijoiden olla huippukunnossa?

– Ei tarvitse, vaan ryhmä on tarkoitettu kaiken tasoisille kuntoilijoille. Jokaisesta liikkeestä tai harjoituksesta annetaan aina useita eri versioita, joista voi valita itselle sopivan.

Mitä kaikkea ryhmässä tehdään?

– Ensin on aina alkulämmittely, sitten treenataan joko liikkuvuutta ja ketteryyttä ja viimeksi lihaskuntoa. Ensimmäiset neljä kertaa kokoonnumme tässä Hämeensaaren kentällä, sitten ehkä Ahvenistolla ja sitten taas täällä kentällä.

Jaana Strandman ja hänen miehensä pyörittävät kesällä Cable Wakeboard -yritystä Vikmaninlahdella. Strandman valmistui syksyllä personal traineriksi ja hän sanoo, että Fit Out -ryhmä täydentää työkalenteria mukavasti.

– Ajatuksena on ollut, että syksyllä voisi aloittaa uuden ryhmän, ja Katri Rosti on kehitellyt myös vastaavia sisäliikuntakursseja, Strandman kertoo.

Fit Out käynnistyi Porvoossa kolme vuotta sitten, ja kursseja on vetänyt kolmen naisen Sporttipollari-ryhmä. Viime syksynä toimintaa oli jo viidellä paikkakunnalla, ja nyt keväällä se laajenee edelleen. HÄSA

HämeensaaressaFit Out -kurssi kokoontuu 10 kertaa, ja ensimmäinen kokoontuminen on 12. huhtikuuta kello 18-19.30 Hämeensaaren kentällä. Ilmoittautuminen osoitteessa www.sporttipollari.fi/palvelut

Päivän lehti

29.10.2020

Fingerpori

comic