Kanta-Häme

Ulosajoja ja peltikolareita Kanta-Hämeessä - kaksi loukkaantui moottoritiellä

Kanta-Hämeen pelastuslaitoksen alueella on perjantaiaamuna tapahtunut tavallista enemmän liikenneonnettomuuksia.

Kaksi ihmistä loukkaantui moottoritiellä tapahtuneessa onnettomuudessa aamukuuden aikaan Janakkalassa. Henkilöauton kuljettaja menetti ohitustilanteessa autonsa hallinnan ja törmäsi rekkaan. Tapahtuma-aikaan tie oli liukas.

Moottoritien molemmat etelään menevät kaistat olivat suljettuina liikenteeltä. Poliisi ohjasi liikenteen Viralan liittymästä vanhalle kolmostielle onnettomuuspaikan raivauksen ajaksi.

Tuuloksentiellä ajautui pakettiauto ulos aamukahdeksan aikaan ja kaatui katolleen. Kaikki autossa olleet kolme henkilöä selvisivät ilman vakavia vammoja, kertoo palomestari Juha Alander.

Moottoritiellä Janakkalassa tapahtui toinen ulosajo aamukahdeksan aikaan. Pelastuslaitoksen saapuessa paikalle, liikenne kulki normaalisti eikä onnettomuusautoa enää näkynyt.

-Jäljistä päätellen joku oli ajanut ulos tieltä, mutta päässyt jatkamaan matkaansa, Alander kertoo.

Kanta-Hämeessä on tapahtunut aamun aikana myös muutamia muita ulosajoja ja peltikolareita, joissa on kuitenkin selvitty ilman vakavampia vammoja.

Juha Alander arvioi, että suurin osa onnettomuuksista on johtunut kuljettajien virheiden sekä lumisateen ja sitä seuranneen liukkauden vaikutuksesta. Siitä ei ole tietoa, miten monessa onnettomuusautossa on ollut kesärenkaat alla.

– Pitäisi muistaa, että vielä ei ole kesä.

 

Päivän lehti

4.6.2020