Kanta-Häme

Ultramariini palaa syyskuussa – uusi levy ja viisi tarkoin harkittua keikkaa

Ultramariini katkaisee syyskuussa kerralla sekä kahdeksan vuoden levytys- että seitsemän vuoden keikkatauon.

Hämeenlinnalaislähtöinen indiepop-yhtye julkaisee uuden Lasimeri-nimisen albumin 7. syyskuuta.

Ennen sitä uudelta levyltä on odotettavissa vielä yksi sinkkulohkaisu: Utopia-kappale ilmestyy musiikkipalveluihin perjantaina 17. elokuuta.

Lasimeri-levyn on tuottanut Ultramariini itse, ja se julkaistaan digitaalisten musiikkipalveluiden lisäksi myös fyysisenä äänitteenä.

– Uskomme myös albumiformaattiin, eikä levyn kuunteleminen ole täysin hylätty homma. Julkaisemme tällä kertaa sekä cd:nä että vinyylinä. Vinyylistä on tulossa myös erikoispainos sinisellä levyllä kertoo Ultramariinin kosketinsoittaja Tuomas Ilmavirta.

– Ajattelimme tarjota kaikki mahdollisuudet, mutta ei sentään c-kasettia, vaikka sekin on tehnyt osittain paluuta, hän myhäilee.

Ilmavirta on myös Ultramariiniakin julkaisevan levy-yhtiön M. Dulorin vetäjä.

Aiemmin Ultramariini on julkaissut levyt Juuri ja juuri olemassa 2003, Kevään ja kesän tähtikuvioita 2005 ja Ydin 2010 sekä Kauempana kuin kuu -minialbumin 2006.

 

Samalla Ultramariini tekee paluun keikoille. Sillä on sovittuna viisi esiintymistä syys–lokakuussa. Bändin edellisestä keikasta on ehtinyt vierähtää jo seitsemän vuotta.

Hämeenlinnassa Suisto-klubilla Ultramariini esiintyy perjantaina 12.10.

Sen lisäksi tiedossa ovat keikat 14.9. Tampereella, 15.9. Oulussa, 6.10. Helsingissä ja 13.10. Lahdessa.

Levynjulkaisukiertueen keikkapaikat on valittu yhtyeen mukaan tarkoin.

– Ne ovat sopivan kokoisia, että tulee hyvä ja tiivis tunnelma. Halusimme jokaiseen esiintymiseen erityisyyden tuntua. Se on erityistä meille itsellemme ja yleisölle, Ilmavirta sanoo.

– Mahdollisia tulevia esiintymisiä ei ole suljettu pois, mutta niitä ei ole näillä näkymin tulossa.

Aivan puskista Ultramariini ei ole keikkalavoille palaamassa, sillä tauon aikanakin bändi on soittanut enemmän ja vähemmän koko ajan.

– Vietimme vuosia treenikämpällä ennen kuin menimme nauhoittamaan tätä levyä. Prosessin aikana on soitettu paljon ja erityisesti uusia biisejä. Kyllä diesel siitä käynnistyy. HäSa