Kanta-Häme

Unelma täyttyi Stagessa

– Tämä on paljon parempi kuin mistä olisi voinut edes unelmoida, yrittäjä Juha Ketola sanoo.

Hämeenlinnaan on avattu Stage eli nuorten yritysten treenikämppä. Stagea voidaan kutsua uusien yrittäjien kohtaamispaikaksi. Sille ei ole kuitenkaan määritelty tarkkaa toimintaa eikä tavoitteita.

– Stage on kiinnostava, koska meillä ei ole hajuakaan, mitä siitä syntyy, Hämeen Yrittäjien toimitusjohtaja Juha Haukka sanoo.

– Tästä saattaa tulla jotakin, Ketola jatkaa.

Stage luo…yhteydet

Juha Ketolan, Tude Lehtosen ja Turo Nylundin mielestä uusien yrittäjien tapaaminen on jo poikinut hyötyjä. Yrittäjät ovat löytäneet omaan toimintaansa ratkaisuja muilta. Turo Nylund vakuuttaa, että hän pystyy verkostumaan Stagessa.

– Jos Stagelle olisi annettu tavoite, saavutettaisiin korkeintaan tavoitteet. Kun tavoitetta ei ole asetettu, voidaan saavuttaa paljon enemmän, Juha Haukka sanoo.

Stage ei ole julkisen hallinnon keksimä hanke. Siihen ei ole käytetty euroakaan julkista rahaa. Hämeen Yrittäjät on vuokrannut tilat ja antaa ne maksutta Stagen käyttöön. Tiloissa tosin toimii myös yksi Hämeen Yrittäjät -järjestön yritys.

– Jos tämä olisi julkinen hanke, asia olisi mennyt komiteoihin. Nyt ei ole rajoituksia, Ketola kertoo.

Stage on Hämeen Yrittäjien toimiston osoitteessa Hämeenlinnan Sibeliuksenkadulla. Sisäänkäynti noin 60 neliön tiloihin on kuitenkin sisäpihalta Hallituskadun puolelta. Treenikämpässä on yksinkertainen kalustus, mutta tietotekniikkaa ja fläppitaulu.

Ketolan mielestä aloitteleva yrittäjä tarvitsee vain läppärin, sähkön ja lukittavan kaapin.

– Kun aloitin yritystoiminnan, ei ollut paikkaa, missä tehdä töitä. Olisi ollut hyvä olla edes tällainen paikka, hän sanoo.

Ratkaisu…vuorokaudessa

Uusien yrittäjien yhteydenpito lähti alun perin liikkeelle Facebook-ryhmästä. Viime maaliskuussa ryhmä aloitti Yrittäjyystiistait. Ne olivat aloitteleville yrittäjille tai niille, jotka suunnittelivat yrittämistä. Illat olivat yleisömenestys.

– Innoparkissa pystyimme toimimaan vain virka-aikana. Täällä tilat ovat periaatteessa käytössä seitsemänä päivänä 24 tuntia.

Hämeenlinnan Stage ei ole ainutlaatuinen vaan vastaavia tiloja on muun muassa Helsingissä ja Tampereella. Juha Ketola tutustui sellaiseen Joensuussa, kun vieraili kaupungissa kaverinsa luona.

– Rupesin miettimään, miksi pitää matkustaa Joensuuhun, että tällaiset tilat löytyvät.

Stagen perustamista esitettiin Juha Haukalle. Ratkaisu treenikämpästä syntyi yhdessä vuorokaudessa.

Vaikka Hämeen Yrittäjät ei ole nimennyt tavoitteita Stagelle, uskoo se saavansa siitä hyötyä. Myös vanhat yrittäjät hyötyvät uusista palveluista, joita alueelle syntyy.

– Tavoitteena on, että palvelut löytyvät täältä omasta maakunnasta, Juha Haukka sanoo.

Haukka kertoo, että Stagesta on jo nyt hyötyä järjestölle ja yrittäjille. Uusia ideoita syntyy vain kuuntelemalla Stagen keskusteluja. (HäSa)

Päivän lehti

21.10.2020

Fingerpori

comic