Kanta-Häme

Unelmasta tulee totta - Janne Kataja ja Aku Hirviniemi pääsevät ensimmäistä kertaa valkokankaalle yhdessä

Riihimäkeläiset näyttelijät ja viihdemogulit Janne Kataja ja Aku Hirviniemi laajentavat yrityksensä Hihhihhiin toimintaa elokuvabisnekseen. Mistä on kysymys, Janne Kataja?

– Teemme kokopitkän elokuvan Heinähattu ja Vilttitossu ja Rubensin veljekset yhdessä Yellow Film & TV:n ja Ricky Rapper oy:n kanssa. Tässä on kaksi tasoa. Ensinnäkin omassa elokuvatuotannossa pääsemme pitkästä aikaa Akun kanssa tekemään parityöskentelyä. Meillä on elokuvassa hauskat Sinikka ja Tiina Nopoloiden kirjoittamat poliisihahmot Rillirousku ja Isonapa.

– Yrityksen tasolla olemme elokuvan tuotantoyhtiö. Se on iso askellus audiovisuaaliseen tuotantomaailmaan, johon olemme koko ajan tähdänneet.

Millainen taloudellinen satsaus on elokuvatuotantoon siirtyminen?

– On se merkittävä satsaus, mutta meidän mielestämme järkevä. Se mahdollistaa hienon elokuvahankkeen. Olemme kaikki sisältöihmisiä ja menemme sisältö edellä. Kun tässä on vähän tuottajan hommaakin, on hienoa päästä keskustelemaan sisällöstä ja vaikuttamaan siihen. Haluamme tehdä hulvattoman hauskan seikkailukomedian. Luova prosessi on sitä kohti menemistä. Haluamme tehdä koko perheen elokuvan. Lähtökohtaisesti teemme komediaa emmekä lastenelokuvaa.

Milloin kuvaukset alkavat ja missä?

– Kesäkuun puolenvälin paikkeilla. Sitä kuvataan ainakin Jollaksen paikkeilla.

Miltä tuntuu tehdä taas Akun kanssa hommia?

– Kulisseissa olemme tehneet töitä koko ajan yhdessä, ja jokusia keikkojakin olemme yhdessä heittäneet. Aikaisemmin teimme kaikki asiat yhdessä ja myös näyttelimme yhdessä samalla lavalla. Tämä on ollut molempien pitkäaikainen haave päästä näyttämään meidän yhteinen kemiamme. Meillä on molemmilla julkiset uramme, joten meidän keskinäistä kemiaamme ei ole tätä ennen ikinä nähty televisiossa, ja nyt pääsemme sen näyttämään valkokankaalla. Tarinassa hahmomme Rillirousku ja Isonapa ovat työkavereita. Se on aika hauskaa, sillä meillä on Akun kanssa samanlainen suhde kuin roolihahmoillamme. Se on mieltä ylentävä juttu.

Kyse on unelmienne leffasta. Tuleeko paine saada elokuvaan kaikkea sitä, mistä on aina haaveillut?

– Onneksi elokuva on ryhmätyötä. Vaikka tulisikin paine saada kaikkea, se ei ole mahdollista. Elokuva on aina monen tekijän summa ja ohjaajan taideteos. Luotan täysin ohjaaja Anna Dahlmaniin. Hänellä on erittäin hyvä maku.

Miten päädyitte Anna Dahlmaniin?

– Mietimme, kuka olisi hyvä. Olemme vaikuttuneet Siskonpetien raikkaasta otteesta, joten pyysimme Annaa. Tietenkin kyse on myös siitä, että tunnemme toisemme ja tulemme hyvin toimeen ja meillä on samansuuntaisia visioita. Tässä elokuvassa samanhenkiset ihmiset ovat ajautuneet yhteen.

Miten Hihhihhiin muut bisnekset jakselevat?

– Meillä on tapahtumatuotantoa, kiinteistökehitystä ja siihen liittyvää sijoitustoimintaa sekä freelancer-artistien ja esiintyjien palkkiopalvelua ja managerointipalveluita freelancer-artistisuhteessa oleville ihmisille. Meillä on sekatavarakauppa. Kaikkea pitää vähän touhuta. Olen sanonut, että kun ei ole missään mestari, pitää tehdä vähän kaikkea.

Millaisia elokuvasuunnitelmia Hihhihhiillä on Heinähatun ja Vilttitossun jälkeen?

– Haluamme mennä yhä enemmän elokuva- ja televisiotuotantoja kohti. Nämä ovat isoja juttuja, joten menemme askel kerrallaan. HÄSA

JUTTUUN LISÄTTY 19.4.2017 kello 12.01 tuotantoyhtiö Ricky Rapper, joka tekee yhteistyössä Hihhihhiin ja Yellow Films kanssa elokuvan.

 

Päivän lehti

18.9.2020

Fingerpori

comic