Kanta-Häme

Upouusi päiväkoti sai hyvän vastaanoton

– Uusi on aina uusi. Mutta parasta tässä on se, että nyt olemme kaikki saman katon alla. Tätä on odotettu.

Näin sanoo Iittalassa tämän viikon alussa avatun uudenuutukaisen päiväkodin johtaja Satu Kokkonen. Aiemmin Iittalan varhaiskasvatuskeskus toimi hajallaan neljässä eri paikassa.

Erikoisessa, ylhäältä katsottuna V-kirjaimen muotoisessa rakennuksessa tehdään vielä viimeistelytöitä, mutta ensimmäiset lapsiryhmät ja hoitajat tulivat taloon maanantaina. Kokkosen mukaan talo täyttyy reilun viikon päästä eli siinä vaiheessa, kun koulu ja esiopetus alkavat.

Uusi varhaiskasvatuskeskus sijaitsee mäellä Iittalan yhtenäiskoulun takana. Sijainti on kätevä, sillä keskelle kylää on helppo tulla ja samalla koulu tulee tutuksi. Esikoululaiset ruokailevat koululla, ja muille lapsille ruoka tulee koululta.

Jonkin verran kasvuvaraa

Vuoden ja neljän kuukauden ikäisen Annin isä Toni Komulainen kiittelee uutta päiväkotia vuolaasti.

– Asiallisen näköiset tilathan nämä ovat. Ja kun tämä on päiväkodiksi suunniteltu, se on varmasti toimivampi kuin vanhat, hän sanoo.

Anni aloitti päiväkodin Peipposten ryhmässä vanhassa lääkäritalossa jo keväällä, ja uuteen paikkaan totuttelu alkoi nyt. Toni-isä veikkaa, että Iittalaan muuttaa jatkossa lisää lapsiperheitä, eli päivähoidolle on tarvetta.

Komulaiset muuttivat Iittalaan kolme vuotta sitten Iisalmesta, ja Toni Komulainen kertoo sopeutuneensa melko hyvin hämäläiseen menoon.

– Kun omasta vauhdista pudottaa puolet pois, pysyy hyvin mukana, hän nauraa.

Satu Kokkonen kertoo, että uudessa päiväkodissa on kuusi lapsiryhmää ja työntekijöitä on noin 25. Talossa on jonkin verran kasvuvaraa, mutta kovin isoon lapsiryntäykseen ei ole varauduttu.

Töitä tehtiin muuttotouhuissa

Iittalassa päiväkoti oli auki myös kesällä. Samalla valmistauduttiin muuttamaan uusiin tiloihin eli pakattiin tavaroita.

– Se oli välillä melkoista hulinaa. Viime viikolla kaikki työntekijät olivat jo töissä, kun varsinainen muutto tehtiin, Kokkonen kertoo.

Iittalan uuden päiväkodin rakentamisesta sovittiin Hämeenlinnan seudun kuntaliitoksen yhteydessä. Sen rakentamiskustannukset ovat noin 3,4 miljoonaa euroa.

Päiväkodissa on tilaa noin 1 600 neliötä. Sen on suunnitellut Arkkitehtitoimisto Perko oy eli sama yritys, joka voitti aikanaan Iittalan koulukeskuksen remontin ja laajennuksen suunnittelukilpailun. (HäSa)

Päivän lehti

27.5.2020