Kanta-Häme

Uppsala-talon kellarissa vesijohtorikko - lämmönjakohuoneessa tulvi vettä vyötärön korkeudelle

 

Birger Jaarlin kadulla sijaitsevan Uppsala-talon kellarissa havaittiin vesijohtovuoto keskiviikkoaamuna.

Pelastuslaitos sai hälytyksen hieman aamukahdeksan jälkeen. Tässä vaiheessa kellarissa sijaitsevassa noin 20 neliömetrin kokoisessa lämmönjakotilassa oli vettä noin metrin korkeudelle asti.

 

Aamuyhdeksän aikaan vettä oli pumpattu tilasta pois kymmeniä kuutioita, ja vuodon syyksi selvisi käyttövesijohdon rikkoutuminen.

– Vuoto on todennäköisesti jatkunut läpi yön. Vettä on tullut sen verran paljon, ettei lattiakaivo pystynyt vetämään kaikkea ja kyseisen kellaritilan maanpinnan alapuolinen osuus oli täyttynyt kokonaan vedestä, kertoo päivystävä palomestari Toni Pyökäri.

Uppsala-talo on kaupungin omistuksessa. Taloon on sijoitettu Lapsiperheiden ja nuorten tukipalvelut. Talosta jouduttiin vuodon takia katkaisemaan vesi ja sähköt osittain.

– Ainakin toistaiseksi toimintamme jatkuu normaalisti, eikä välitöntä väistötilojen tarvetta ole. Kellarikerroksessa sijaitsee myös asiakastilojamme, mutta onneksi eri päädyssä taloa kuin missä putkirikko tapahtui, Perhe- ja sosiaalipalvelujen johtaja Marika Paasikoski-Junninen sanoo.

Siitä ei ole tietoa, miten vesijohtorikko vaikuttaa talon käyttöön jatkossa ja millaisia korjauksia kiinteistöön tarvitaan.

 

– Vastaavia vuotoja tapahtuu vuosittain, mutta kyllä tämä oli tavallista mittavampi,  palomestari Toni Pyökäri arvioi keskiviikkoaamuna.

Uppsala-talo on valmistunut vuonna 1951. Uppsala-talon juuret juontavat juurensa talvi- ja jatkosodan aikaan, jolloin Hämeenlinnasta tuli Uppsalan kummikaupunki. HäSa

 

Juttua päivitetty 14.11. kello 10:18: Lisätty Marika Paasikoski-Junnisen kommentti.

Päivän lehti

23.10.2020

Fingerpori

comic