Kanta-Häme

Upseerikerho on valmis juhlaan

Suomenkasarmin alueen uudistuminen jatkuu. Tuorein lisäys vanhan kasarmialueen yrittäjiin on pitopalvelu Tasolounas, joka avaa vanhan upseerikerhon tiloihin tilausravintolan.

Tasolounaan yrittäjä Jani Blad kertoo, että tila on ollut yrityksen kiikarissa jo pitkään.

Entisen omistajan aikoihin Tasolounas vuokrasi rakennusta niin ikään tilausravintolakäyttöön vuosina 1996–2002. Kun vanha upseerikerho viimein vapautui puolustusvoimilta, yritys tarttui taas tilaisuuteen.

– Olemme kuolanneet paikkaa jo pidemmän aikaa, koska tiedämme sen mahdollisuudet, Blad kertoo.

Kiinteistökehittäjä Petri Yrjö-Koskinen osti Suomenkasarmin viime vuonna. Keväällä vanhan upseerikerhon osti Hämeen Kanta oy, jonka omistaa Hämeenlinnan vapaamuurariyhdistys.

Tasolounas on Hämeen Kannan vuokralainen, ja tilausravintola saa Bladin mukaan periaatteessa koko rakennuksen käyttöönsä.

Tasolounaaalla on pitopalvelutoiminnan lisäksi ennestään kaksi lounasravintolaa Vanajantiellä ja Parolantiellä. Upseerikerhon ravintola on auki vain tilauksesta.

Bladin mukaan tilausravintolassa voi esimerkiksi järjestää häitä, perhejuhlia tai yritystilaisuuksia. Pääsaliin mahtuu 150 henkeä ja pienempään saliin 50–60 henkeä.

Upseerikerho on nyt sisältä lähes valmis tilausravintolan käyttöön, ja ulkona tehdään vielä pientä remonttia.

Tilausravintola on mahdollista varata juhliin ja tilaisuuksiin virallisesti ensi vuoden alusta, mutta joitakin varauksia on jo tullut. Ensimmäinen juhla pidettiin jo viime perjantaina.

Tasolounas valmistaa ruuan alusta asti itse edelleen Vanajantien ja Parolantien keittiöissä. Upseerikerholla on pieni keittiö, jota ei käytetä perunoiden keittoa kummempaan ruuanvalmistukseen.

Uusi tilausravintola on taas uusi askel Tasolounaalle, joka on päässyt Bladin mukaan koko ajan eteenpäin. Mahdollisuus uudenlaiseen catering- ja juhlapalvelutoimintaan tuli yritykselle hyvään saumaan.

– Kaikille riittää töitä, ja samalla vähän tähyilemme kukkulan taakse. Jossain vaiheessa saatamme tarvita lisää työntekijöitä, Blad sanoo.

Suomenkasarmi on täyttynyt pikkuhiljaa uusista toimijoista, ja asukkaita alueelle saadaan ensi kevääseen mennessä.

Kerhoravintola Seiska oli pitkään Suomenkasarmin alueen ainoa yritys, mutta nyt sillä on jo monta naapuria.

Tällä hetkellä alueella on Old Labels -puoti, sisustusliike Pop of White, kirpputori Suomen Kasarmin Aarteet sekä hierojien vastaanotto.

Suomenkasarmin toimijat haluavat toivottaa kaupunkilaiset tervetulleeksi alueelle, joka ei ole enää lukittujen porttien takana. Yritykset pitivät esimerkiksi joulunavauksen 18. marraskuuta.

Suomenkasarmi on Bladin mielestä täydellinen paikka tilausravintolalle.

– Miljöö on upea, ja tulevaisuus tuo tullessaan lisää elämää. Meillä on nyt mahdollisuus olla alueen kehityksessä mukana, Blad sanoo. HÄSA

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic