Kanta-Häme

Uramon koulusta kolmisarjainen

Uramon koulun peruskorjaaminen maksaa enemmän kuin purkaminen ja uuden rakentaminen. Parhaaksi vaihtoehdoksi on nousemassa suunnitelma, jossa rakennettaisiin kolmisarjainen koulu ja 75-paikkainen päiväkoti.

Jos hankesuunnitelma vakuuttaa myös kaupunginvaltuutetut, nykyrakennuksen tilalle alkaisi jo vuoden kuluttua nousta tähtimallinen koulurakennus.

Avoimen keskustilan ympärille rakentuvat solusiivet sopivat yhtä hyvin avoimeen oppimisympäristöön kuin perinteiseen luokkaopetukseen.

Uramon koulun laajentaminen kolmisarjaiseksi ratkaisee Riihimäen pohjoisen alueen tilatarpeen. Pohjoisen alueen päivähoitopaikat eivät riitä 2020-luvun puolivälin jälkeen, vaikka väestönkasvu on maltillista.

Riihimäellä on valmisteltu Uramon koulun tontille kuusi vaihtoehtoa. Kolmessa suunnitelmassa nykyrakennus peruskorjattaisiin ja laajennettaisiin. Myös uudisrakentamisesta on kolme mallia.

Vanhan korjaamien maksaa ilman arvonlisäveroa 12,7–16,7 miljoonaa euroa ja uuden rakentaminen purkukuluineen 12–15 miljoonaa euroa. Pienimmillään suunnitelmat sisältävät vain kaksisarjaisen koulun ja laajimmillaan kolmesarjaisen koulun lisäksi myös päiväkodin.

Oppilaat siirtyivät Uramon koulusta jo vuonna 2013 entisen kauppaoppilaitoksen tiloihin sisäilmaongelmien eli kosteuden ja homeen vuoksi.

Uramon koulun hankesuunnitelma etenee kaupunginhallituksen käsittelyyn. Valtuusto päättää talousarvion yhteydessä mahtuuko hanke ensi vuoden investointiohjelmaan. HÄSA

Päivän lehti

1.12.2020

Fingerpori

comic