Kanta-Häme

Urheilutalo saamassa tukensa

Valtion Liikuntaneuvosto puoltaa Pullerin Urheilutalon ja Riihimäen jäähallin rakentamista sekä Ahveniston maauimalan peruskorjausta.

Sekä urheilutalo että jäähalli ovat saamassa 750 000 euroa. Maauimalalle neuvosto esittää 710 000 euroa, mikä on 10 000 euroa suunniteltua enemmän.

Valtion Liikuntaneuvoston rakentamisjaoston puheenjohtaja Timo Heinonen (kok.) toivoo hankkeiden lähtevän kunnissa pian liikkeelle.

– Esimerkiksi Hämeenlinnan Pullerin uuden Urheilutalon ja Riihimäen uuden jäähallin tarve ovat sellaiset, että niiden ei pidä antaa enää odottaa, Heinonen toteaa.

Esitys etenee seuraavaksi opetus- ja kulttuuriministeri Paavo Arhinmäen (vas.) päätettäväksi. Arhinmäki lupasi urheilutalolle ja maauimalalle tuen jo Hämeenlinnan-vierailullaan viime syksynä.

Liikuntaneuvosto esittää avustettavaksi yhteensä 30 hanketta eri puolilta Suomea. Avustussumma on yhteensä yli 16,6 miljoonaa euroa.

Hankkeista 14 on uudisrakentamishankkeita ja 16 peruskorjauskohteita. Lisäksi pienempii alueellisiin hankkeisiin varattiin yhteensä yli 7,6 miljoonaa euroa. Tämän rahan käytöstä vastaavat alueelliset ely-keskukset. (HäSa)

Päivän lehti

21.9.2020

Fingerpori

comic