Kanta-Häme

Urheilutalo tarvitsee takauksen

Kaupunginvaltuusto saanee vielä kesän korvalla käsiteltäväkseen Pullerin urheilutalon takauksen.

Hämeenlinnan liikuntahallit oy:n toimitusjohtaja Jorma Hassinen on lähettänyt kaupungille kirjeen, jossa esitetään, että valtuusto takaisi yhtiön 6,5 miljoonan euron lainan.

Urheilutalon kustannusarvio on täsmentynyt hieman pienemmäksi kuin aikaisemmin on julkisuudessa esitetty. Tämän vuoden budjettia hyväksyttäessä talon kustannuksiksi arvioitiin vielä 14,6 miljoonaa. Uusin arvio on 13,1 miljoonaa.

Siitä puolet rahoitetaan pankkilainalla. Yhtiö myös esittää, että kaupunki varautuu osakepääoman korottamiseen 5 miljoonalla eurolla ensi vuonna.

Valtionosuutta on luvassa 750 000 euroa ja yhtiön omarahoitus on 850 000 euroa.

Edelleen liikuntahalliyhtiö esittää, että vuosittain budjettiin varattaisiin avustus lainojen korkokuluihin ja urheilutalon käyttömenoihin. Lisäksi investointiosaan tarvitaan määräraha lainan lyhennyksiä varten.

Pankkilainan lyhennys on 434 000 euroa vuodessa. Korkokulut arvioidaan tälle vuodelle 42 000 euroksi ja ensi vuodelle 85 000 euroksi.

Kesäkuussa rakentamaan

Uuden urheilutalon käyttökustannukset ovat noin 200 000 euroa suuremmat kuin Hämeenkaaren eli noin puoli miljoonaa euroa vuodessa.

Jos kaupunginvaltuusto myöntää lainantakauksen, Pullerin urheilutalon rakentamisen pitäisi alkaa kesäkuussa ja talon arvioidaan valmistuvan ensi vuoden kuluessa.

Pullerin urheilutalo korvaa Hämeenkaaren, mutta siitä tulee suurempi ja muunneltavampi tila.

Suunnitelmien mukaan taloon tulee iso, kansainväliset mitat täyttävä liikuntasali, joka voidaan väliverhoilla jakaa kolmeen harjoittelusaliin.

Saliin tulee noin 300 hengen kiinteä katsomo ja lisäksi noin 1 950 hengen siirrettävä katsomo.

Taloon tulee voimistelun harjoittelutila, kuntosali, 16 pukuhuonetta, toimistotiloja, kahvila ja sekä sosiaali- ja valvomotiloja. Kaikkiaan bruttoneliöitä on noin 6 300.

Päivän lehti

25.10.2020

Fingerpori

comic