Kanta-Häme

Yksi auto lensi pellolle, toisen pysäytti poliisiauto – Tällainen oli poliisin vuorokausi Kanta-Hämeessä

Ajokieltoon määrätyt kuljettajat olivat jääneet useita kertoja kiinni kortitta ajamisesta.

Nuoret kortitta ajaneet miehet ja päihtynyt kuorma-auton kuljettaja työllistivät Hämeen poliisia torstai-iltapäivän ja perjantai-aamun välillä.

20-vuotias mies ajoi autonsa pellolle torstai-iltapäivänä Kalvolassa. Kortitta ajaneen miehen auto pyöri katon kautta ympäri.

Ilman turvavyötä ajanut kuljettaja sai lieviä vammoja ja hänet sekä kyydissä ollut matkustaja toimitettiin Kanta-Hämeen keskussairaalaan tutkimuksiin.

Kuljettaja oli määrätty kesäkuussa ajokieltoon ja hän oli jäänyt sen jälkeen kolme kertaa kiinni kortitta ajamisesta. Lisäksi hänen ajamansa auto oli katsastamaton ja siitä oli omistajanvaihdosilmoitus tekemättä.

Miestä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja ajoneuvorikkomuksesta.

Kovaa kaahannut mies pakeni poliisia

Jokioisissa poliisi pysäytti torstaina puolenyön aikaan henkilöauton, jolla oli aiemmin Forssassa syyllistytty törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen. Auton nopeudeksi oli mitattu Jokioistentiellä 163 kilometriä tunnissa 80 kilometrin alueella.

Jokioisilla auto tuli poliisia vastaan ja lähti pakenemaan Ypäjää kohti poliisin kytkettyä pysäytysvalot päälle. Auton nopeudeksi mitattiin yli 100 kilometriä 50 kilometrin alueella. Lopulta poliisi esti pakenemisen ajamalla poliisiauton pakenevan auton eteen.

Autoa kuljettanut 25-vuotias mies oli määrätty ajokieltoon viime vuoden lopussa ja hän oli jäänyt sen jälkeen kiinni kortitta ajamisesta neljä kertaa.

Kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Tehtäviin kuului myös päihtynyt kuljettaja

Kortitta ajaneiden lisäksi poliisi otti perjantaina aamuyöllä säilöön päihtyneen kuorma-auton kuljettajan. Poliisin seuraama auto oli seilannut kilometrin ajan kaistan reunasta toiseen.

Verikokeen jälkeen 35-vuotias mies vietiin Hämeenlinnan poliisiasemalle säilöön. Tapausta tutkitaan törkeänä rattijuopumuksena.

Päivän lehti

12.8.2020