Kanta-Häme

Venepoliisi sakottaa turvavarusteiden puutteesta – Konserttien aikaan valvontaa tehostetaan

Vesivalvontaa tehostetaan suurten yleisötapahtumien aikana Hämeenlinnassa.
Hämeen poliisin mukaan alkoholi maistuu veneilijöille. Arkistokuva: Esko Tuovinen

– Venepoliisi liikkuu Hämeenlinnassa kesällä kelien ja poliisin muun työtilanteen mukaan, kertoo ylikomisario Jouni Takala Hämeen poliisista.

Hämeen poliisi valvoi koko viime viikonlopun vesiä Päijät-Hämeessä, ja tarkasti 60 vesikulkuneuvoa.

Moni veneilijä oli Hämeen poliisin mukaan viikonloppuna tehdyssä tehovalvonnassa humalassa, mutta promillerajan alapuolella, joka on vesiliikenteessä yksi promille.

– Vastaavanlaisia iskuja tullaan tekemään myös Kanta-Hämeen alueella. Kartoitetaan siinä samalla tietysti pienempien järvien tilannetta, Takala paljastaa.

Isojen tapahtumien, kuten Wanaja Festivalin ja Metallican heinäkuisen konsertin aikana poliisi on valmistautunut tehostettuun vesivalvontaan.

 

Takalan mukaan venepoliisi on ollut ajoittain huonollakin kelillä liikkeellä. Liikkumistiheyteen vaikuttaa oleellisesti myös veneilijöiden määrä.

Yleisin tehtävä venepoliisilla on veneilijöiden neuvominen turvavarusteista. Poliisi tarkastaa esimerkiksi sammuttimet, pelastusliivit ja katsastukset.

– Samalla valvomme kuljettajan kuntoa.

Kaikissa moottoriveneissä ja yli viiden metrin mittaisissa purjeveneissä tulee olla vähintään airot, mela tai ankkuri köysineen ja tyhjennysväline. Sammutin tulee olla moottoriveneissä, joiden koneteho on yli 25 KWh tai jos veneessä on liekillä toimiva polttolaite.

 

Poliisi muistuttaa, että pelastusliivit tulee olla veneessä jokaiselle matkustajalle. Sen pitäisi olla mieluiten kaikilla päällä liikkeellä ollessa, vaikka laki ei sitä vaadikaan.

Kansainvälistä Pelastusliivipäivää vietetään 15.–16. kesäkuuta. HäSa

 

 

Päivän lehti

18.1.2020