fbpx
Kanta-Häme

Useita hoitoja samasta paikasta

Paikallisten kuntokeskuksien yhteydessä yli kymmenen vuotta työskennellyt fysioterapeutti Jukka Kangas avaa lauantaina uuden hoitoyrityksen kauppakeskus Tavastilassa.

Käynnistymisvaiheessa Hämeenlinnan Terveyshuoltamon toimipisteessä työskentelee fysioterapeutin lisäksi hieroja ja rentoutusterapeutti-mental coach, mutta Kangas suunnittelee jo laajempaa palvelukirjoa.

– Pyrimme kattaukseen, jolla ihmisiä voidaan hoitaa mahdollisimman monesta näkökulmasta. Toivelistalla on jalkaterapeutti, jatkossa mahdollisesti myös ravinto- ja liikuntaneuvoja, sekä vyöhyke- ja lymfaterapeutti, sanoo Kangas.

Terveys huoltamon työntekijät ovat itsenäisiä ammatinharjoittajia.

– Tuomme omia asiakkaitamme ovesta sisään. Yhteisillä tiloilla, nettisivuilla ja ajanvarausjärjestelmällä kiinteät kustannuksen työntekijää kohden laskevat.

Hoitoammattilaisia yhteen kokoavat toimipisteet eivät ole uusi keksintö, mutta Kankaan mukaan mikään nykyisistä yrityksistä ei toimi Terveyshuoltamon sapluunalla.

Omaksi kilpailuvaltikseen hän nimeää keskeisen sijainnin.

– Ympärillä asuu paljon seniori-ihmisiä. Tarjoamme myös yksityisyyttä, sillä emme ole kauppakeskuksen sisällä, vaan meillä on oma sisäänkäynti.

Kangas ei ole huomannut vuosia jatkuneen taantuman vaikuttaneen hänen omaan varauskirjaansa.

– Ehkä joku on joutunut jättämään tulematta taloudellisista syistä, mutta aina on tullut uusia asiakkaita tilalle.

Hän myöntää, että hänelle yhteisö on tärkeä osa työtä.

– Pärjäisimme kyllä omillaankin, mutta haluamme ympärille hyvän työporukan, jossa helpotamme kaikki toistemme oloa.

Hieroja Ritva Kahakorpi on ollut mukana Aulangontiellä sijaitsevassa hoitoyritys Fysiassa sen alusta, vuodesta 2007, lähtien.

Hän uskoo Terveys huoltamon löytävän helposti oman paikkansa, sillä sen työntekijät ovat harjoittaneet ammattiaan Hämeenlinnassa pitkään, ja heidän asiakaskuntansa on vakiintunutta.

– Uusien yrittäjien mahdollisuuksista onkin vaikeampi sanoa, pohtii Kahakorpi.

Artemis City Spassa Palokunnankadulla työskentelevä luontaishoitaja Teija Stolt kertoo toisten työpäivien olevan toisia kiireisempiä, mutta omaa työtilannettaan hän pitää hyvänä.

Hoitoalan palvelujen kilpailutilanteesta Hämeenlinnassa hän on Kahakorven kanssa samaa mieltä.

– On paljon erilaisia, pieniä ja isompia alan yrityksiä. En osaa arvioida työllisyyttä kautta linjan, sanoo Stolt.

Hämeenlinnassa ei voi puhua liiketoiminnasta puhumatta samalla parkkipaikoista. Terveys huoltamon perustaja iloitsee estottomasti kauppakeskusten tarjoamista maksuttomista kiekkopysäköintimahdollisuuksista.

Asian tärkeys tiedetään myös Aulangontiellä.

– Sijainnilla on hirveän suuri merkitys. Asiakkaat eivät halua maksaa hoidon lisäksi parkkipaikasta, vahvistaa Kahakorpi. HÄSA

Menot