Kanta-Häme

Ushma tuli taloon

 

Hämeenlinnan teatterin uusi kasvo on takavuosina poptähtenäkin tunnettu Ushma Karnani. Vantaalainen Ushma Karnani aloitti keskiviikkona harjoitukset Hämeenlinnan teatterissa, jossa hän tuuraa äitiyslomalle jäänyttä Liisa Peltosta. Vuonna 2009 Teatterikorkeakoulusta valmistunut freelancer-näyttelijä on aikaisemmin esiintynyt muun muassa Linnateatterissa ja Komediateatteri Areenassa sekä televisiossa.
 
Uusi työtehtävä Hämeenlinnassa alkoi Ruostetta ja timantteja -näytelmän lukuharjoituksella teatterin harjoitussalissa.
 
– Esitän itseni ikäistä Sonjaa, jolla on maahanmuuttajataustainen isä, Karnani kertoo.
 
– Lauri Kukkosen kanssa edustamme näytelmässä nuorempaa sukupolvea, joka suhtautuu hyvin kriittisesti suuriin ikäluokkiin ja heidän näkemyksiinsä maailmasta. Näytelmässä on hirveän voimakkaita aiheita, joita on hienoa päästä käsittelemään.
 
Yhtenä Gimmeleistä
Karnani tuli suuren yleisön tietoisuuteen vuonna 2002, kun hänet valittiin mukaan television Popstars-ohjelmassa koottuun Gimmel-yhtyeeseen. Nykyisten talent-ohjelmien edeltäjä siivitti tyttöbändin suomalaisittain jättimäiseen menestykseen. Esikoisalbumi Lentoon myi 100 000 kappaletta ja yhtye teki kahden vuoden aikana yli 200 keikkaa.
 
– Se oli hirveän kivaa aikaa. Opin paljon omasta itsestäni, paineensietokyvystäni, studiotekniikasta ja esiintymiseen liittyvistä jutuista, Karnani sanoo.
 
– Suosio oli ihan käsittämätöntä. Kerran kun menimme Kuopiossa uimahalliin, lapset tulivat suihkussa pyytämään nimikirjoituksia.
 
Kolme albumia julkaissut yhtye hajosi kuitenkin kahden vuoden nousukiidon jälkeen.
 
– Itse olisin halunnut vielä jatkaa, mutta Susanna Korvala halusi pois julkisuudesta ja Vartiaisen Jennillä alkoivat silloin soolokuviot heräilemään.
 
– Gimmelin jälkeen hain Teatterikorkeakouluun ja onneksi pääsin. Esiintymiskokemuksesta oli varmasti hyötyä. Pääsykokeet olivat intensiiviset ja rajut, mutta itsevarmuus ja asenne olivat tällä kertaa kohdallaan.
 
Vapaudella hintansa
Karnani esiintyi Tampereen teatterikesässä stand up -henkisessä hupailussa Seuraava, josta Heikki Paavilainen bongasi näyttelijän Hämeenlinnaan. Freelancerille vuoden pesti maistuu mannalta.
 
– Jäin freelanceriksi, koska pidän vapaudesta, mutta samalla pelkään taloudellista turvattomuutta, Karnani tunnustaa.
 
– On tosi mukavaa aloittaa Hämeenlinnassa, kun pääsee kunnolla töihin ja esiintymään vuoden aikana kolmessa jutussa. Teatteri vaikuttaa juuri sopivan kokoiselta ja hirveän lämminhenkiseltä.

Päivän lehti

31.10.2020

Fingerpori

comic