Kanta-Häme Hattula

Hattulan uuden koulun paikasta valitus hallinto-oikeuteen, asia saattaa tulla uuteen käsittelyyn joka tapauksessa

Parolan yhteiskoulun uusi paikka saattaa tulla vielä uudestaan käsittelyyn Hattulassa. Arkistokuva Tomi Vesaharju

Hattulan valtuuston joulukuinen päätös yhteiskoulun uudisrakennuksen paikasta saatetaan ottaa uudelleen käsittelyyn.

Kunnanjohtaja Katariina Koivisto kertoo, että päätöksen täytäntöönpanoa on päätetty lykätä ja tilannetta pohditaan ensi viikolla. Asia tulee mahdollisesti esille kunnanhallituksen kokouksessa 3. helmikuuta.

Pohdintaa vauhdittaa se, että paikkapäätöksestä on tehty valitus Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen. Päätöksen uusi käsittely kunnassa olisi nopeampi tapa ratkaista asia kuin hallinto-oikeuden päätöksen odottelu.

Paikka vaihtui lennossa

Hattulassa mietittiin viime vuonna pitkään, mihin sisäilmaongelmista kärsivän yhteiskoulun korvaavat tilat rakennetaan.

Valtuusto päätti joulukuussa, että uusi koulu rakennetaan nykyisen yhteiskoulun lähelle ns. kalliotontille.

Aiemmin viime kesäkuussa valtuusto oli jo päättänyt, että uudisrakennus sijoitetaan Juteinikeskuksen läheisyyteen. Joulukuun kokouksessa piti vain tarkentaa koulun paikaksi Juteinikeskuksen hiekkakenttä, mutta päätös muuttuikin kokonaan.

Puutteellinen valmistelu

Valtuutettu Seppo Söderlund (ps.) on tehnyt joulukuun päätöksestä kunnallisvalituksen Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen. Hän vaatii päätöksen kumoamista ja täytäntöönpanokieltoa.

Hän perustelee valitusta muun muassa sillä, että paikanvaihtopäätös tehtiin ilman riittävää valmistelua ja taustatietoja esimerkiksi kustannuksista.

Ennen joulukuun kokousta valtuutettujen enemmistö oli julkaissut kannanoton kalliotontin puolesta. Tämä kanta voitti valtuuston äänestyksessä kunnanhallituksen pohjaesityksenä olleen hiekkaparkkipaikan.

Kalliotontin kannalla oli 23 valtuutettua, hiekkaparkin 11 ja tyhjää äänesti yksi valtuutettu eli Söderlund. Kuusi valtuutettua, muiden mukana Söderlund, jätti päätökseen eriävän mielipiteen. HÄSA

Lue myös: Hattulassa koulurakentamisen suunnaksi Juteinin koulu

Päivän lehti

23.9.2020

Fingerpori

comic