fbpx
Kanta-Häme

Uudenlaisesta jätepuristimesta hyvät kokemukset

Uusi jätepuristin

Hämeenlinnalaisen Repocomp oy:n kehittämä uudenlainen liikekiinteistöjen jätepuristin on ollut markkinoilla muutaman vuoden. Toimitusjohtaja Esa Reposen mukaan laitteesta on saatu hyvät kokemukset.

– Perinteiset vaakamäntäjätepuristimet toimivat hydraulisesti. Kehittämämme rumpupuristin on täysin sähkömekaaninen, eikä esimerkiksi hydrauliöljyä tarvita. Huoltokustannukset ovat minimaaliset, koska laite on käytännössä huoltovapaa.

Repocompin vuodesta 2006 kehittämä tekniikka säästää kustannuksia ja ympäristöä.

– Rumpupuristin tiivistää jätejakeen vähintään 30 prosenttia tiiviimmäksi kuin perinteinen Kustannussäästöä tulee jätteen kuljetuskustannuksista, ja samalla hiilijalanjälki pienenee. Esimerkiksi Helsingissä Tennispalatsin rumpupuristimilla on saatu vuositasolla tuhansien eurojen säästöjä, Reponen selvittää.

– Laite on 98-prosenttisesti suomalainen, vain muutama komponentti tulee muualta. Puristinta valmistetaan ja kootaan Hämeenlinnan seudun konepajojen yhteistyönä.

Reposen mukaan rumpupuristin on jätepuristinmarkkinoilla ainoa sähkömekaaninen laite.

– Puristin suunnitellaan käyttäjien tarpeen mukaan ottamalla huomioon sen käyttötarkoitus ja sijoituspaikka. Toimitamme puristimia eri kokoisina.

Tekstiviesti kertoo täyttymisestä

Rumpujätepuristimia Repocomb on toimittanut Helsingin Tennispalatsin lisäksi puolenkymmentä eri puolille Suomea. Hämeenlinnassa niitä on käytössä Paletti oy:llä sekä Kauppakeskus Optellissa.

Kortteja valmistavassa Paletissa uudenlainen jätepuristin on ollut käytössä puoli vuotta.

Hankintapäällikkö Heikki Nousiainen on laitteeseen tyytyväinen.

– Kun aikaisemmin pahvijätteen käsittelyyn saattoi kulua vartti, nyt siihen kuluu vain viisi minuuttia. Aiemmin pahvinkeräyksessä pahvia jäi myös jumiin ja sitä jouduttiin työntämään kepillä eteenpäin. Nyt tätä ongelmaa ei enää ole.

Kun entiseen puristimeen Paletilla mahtui noin 1,3 tonnia pahvia, uusi rumpupuristin vetää noin 1,8 tonnia. Laite lähettää käyttäjälleen tekstiviestin, kun jäteastia on täyttymässä. (HäSa)

Menot