Kanta-Häme

Uudessa maijassa ei ole mitään mustaa

Hämeen poliisi on vuodenvaihteessa saanut ensimmäiset uuden näköiset poliisiautonsa. Kyseessä ei ole mikään salapoliisiauto, vaan uutuus on suunniteltu näkymään kaikissa olosuhteissa

Vanhaan mustaan maijaan verrattuna uutuus on suorastaan värikäs, sillä kyljissä sinisen sävy on vaalentunut ja auto on saanut räikeällä huomiovärillä loistavat heijastimet. Niiden tehtävänä on parantaa turvallisuutta pimeillä kolari- ja onnettomuuspaikoilla.

Sisältä auto on kuin liikkuva poliisiasema, sillä uusien tietojärjestelmien ja mm. sormenjälkilukijan avulla lähes kaikki sakot ja muut paperityöt voidaan hoitaa alusta loppuun asti auton toimistotilassa.

Auton varustukseen kuuluu nyt myös tarkkuusalkometri, joten esimerkiksi Lammin perukoilta tavattua rattijuoppoa ei tarvitse enää välttämättä ajaa Hämeenlinnaan asti puhallutettavaksi.

– Käytännössä tässä autossa hoituu ihan kaikki, jos asiakasta ei tarvitse putkaan viedä, ylikonstaapeli Ari Pinomäki kertoo.

Uutuutena autossa on automaattinen rekisterikilpien lukulaite, joka ilmoittaa liikennevirrassa vastaan tulevista katsastamattomista, vakuuttamattomista tai varastetuista autoista. Infrapunakamera toimii myös pimeässä.

Uudet maijat ovat nelivetoisia.

Kaikki poliisiautot vaihtuvat uuden ilmeen mukaisiksi 2020-luvulla. HäSa

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic