Kanta-Häme

Uudet opastemerkinnät maalataan ensi viikolla

Aiemmin Paasikiventien länsipäädyn risteyksessä vasemmalta kaistalta sai ajaa sekä moottoritielle että Lahdensivuntielle, oikealle Eureninkadulle puolestaan kääntyi kaksi kaistaa.

Nykyisten kaistajärjestelyiden mukaan Paasikiventiellä ajetaan vasenta kaistaa moottoritielle, keskikaistaa Lahdensivuntielle ja oikealta kaistalta käännytään Eureninkadulle.

Pelti on ollut lähellä rytistä tällä viikolla, kun autoilijat ovat ajaneet risteykseen vanhasta muistista vanhojen järjestelyjen mukaisesti.

Helpotusta asiaan eivät ole tuoneet alkuviikosta risteyksen tuntumasta Paasikiventiestä irti jyrsityt opastenuolet.

– Kaistamerkinnät oli tarkoitus tehdä jo torstaina, mutta valitettavasti kostea keli ei ole mahdollistanut sitä. Valkoinen maali ei tartu tienpintaan kunnolla, jos pinta on vähänkin märkä, kunnossapitomestari Aleksi Koivuniemi kertoo.

Joitakin palautteita Koivuniemi on kuullut uusiin järjestelyihin liittyen.

Autoilijoilta toivotaan varovaisuutta ja tarkkaavaisuutta uusia merkintöjä odotellessa. Siihen saakka on seurattava tienvarressa olevia infotauluja ja risteyksen yläopasteita.

– Tilanne ei sinänsä ole uusi, sillä ajoratamerkintöjä ei näe talvellakaan lumen alta. Tosin ne helpottaisivat hahmottamista ja muutoksia sisäistämistä ennen lumen tuloa.

Koivuniemi lupaa, että merkinnät tehdään ensi viikolla, mikäli sää ei ole esteenä. HäSa

Päivän lehti

24.2.2020